Skip to main content
Home

Bouwen als tweede natuur, dankzij 70 jaar ervaring

Jozef Quackels, oprichter van Quackels Woningbouw, achter zijn bureau

Bijna 70 jaar geleden vangt de rijke geschiedenis van Quackels Woningbouw aan.
Daags na het einde van de tweede wereldoorlog richtte Jozef Quackels zijn eigen bouwfirma op, die nu is uitgegroeid tot een prominent speler op de nieuwbouwmarkt.

Quackels Sr. is tot op vandaag nog steeds actief. "Van jongs af aan had ik het idee om huizen te bouwen. Ik schetste voortdurend ontwerpen. Bij toeval kreeg ik in mijn vrije tijd in familiekring de kans om een volledige woning mee te bouwen van fundering tot afgewerkt dak. Het realiseren en voltooien van dit project was voor mij gemakkelijk te begrijpen. Het boeide me. Ik zag onmiddellijk de logica van de constructie."

Hier ontstond de passie voor de huizenbouw. Een passie die Jozef Quackels tot vandaag nog steeds heel erg heeft. "Mijn dromen gaan verder dan de levensduur van de mens. Door jaren ervaring gaat de productontwikkeling steeds betrouwbaarder. Nog steeds heb ik die drang naar verbetering."

- Jozef Quackels -

Woningen tot ver buiten de landsgrenzen - "Kom naar Canada Joe"

Tijdens het offensief rond Antwerpen ontmoette Jos Quackels als knaap Canadese soldaten die hem uitnodigden naar Canada te komen. "Come to Canada Joe!" Tot vandaag de dag worden er nog steeds nieuwbouw woningen gezet in Canada. Quackels is een bouwfirma die momenteel op de meeste werelddelen al huizen heeft gebouwd. 

Belgische bouwfirma "Quackels Woningbouw" bouwt in Canada.
Huis gezet in Canada, waar het artikel van de Globe over gaat.

Dankzij ons uniek bouwsysteem en onze enorme kwaliteit kunnen we identieke huizen zetten overal op aarde. Zonder enige aanpassing kunnen onze huizen vanuit België naar koude landen zoals Canada gestuurd worden.

Kwaliteit is altijd onze eerste prioriteit geweest. Kwaliteit, niet door het traditionele bouwwerk "steen per steen", maar door een geëvolueerde productiemethode. Een methode die onze firma toelaat om de kwaliteit bij elk huis te garanderen, waar ook op aarde.

Geen "steen per steen" meer, zoals de middeleeuwse methode maar een gestandaardiseerd productieproces.

1990 - Quackels als bouwfirma krijgt een Duitse goedkeuring

koning Filip feliciteert Jos Quackels met zijn bouwfirma

Prins Filip feliciteert Jozef Quackels met de export van zijn woningen naar Duitsland. Voor het eerst krijgt Quackels Woningbouw een Duitse goedkeuring. Om kwaliteit te garanderen, wordt tot op vandaag nog steeds de Duitse normen gevolgd. 

Huizen in Duitsland, gezet door Quackels Woningbouw
Duitse chalet gezet door Quackels Woningbouw in Duitsland

1988 - Presidentskandidaat

Gouverneur Michael Dukakis, USA presidentskandidaat 1988 en tegenkandidaat van George Bush Sr., verwelkomt Jozef Quackels at the State House of Massachusetts. Gouverneur Dukakis is verwonderd van de kwaliteit van de huizen van onze Belgische bouwfirma en is zeer blij Quackels Sr. te verwelkomen in Amerika.

President kandidaat Michael Dukakis feliciteert Quackels Woningbouw
Huis in Amerika gezet door Quackels Woningbouw
Quackels Woningbouw certificaat van kwaliteit
Huis gezet door Quackels Woningbouw in Massachusetts

1980 - Houten huizen

Houten huis van Quackels Woningbouw bedekt met sneeuw
Houten huis in Zwitserland, gezet door Quackels Woningbouw
Houten huis gezet op een beurs in Zwitserland, door Quackels Woningbouw

Huizen in hout op industriële wijze vervaardigd en antarctisch geïsoleerd, reeds lang voor de huidige energie-bewustwording. Dankzij de constante focus van onze bouwfirma op kwaliteit, zijn we op vlak van isolatie steeds voor op de wettelijke normen geweest. 

1970 - Woningen in de Ardennen en ver daarbuiten

De bouwfirma kwam steeds meer op gang.Nieuwe markten werden ontwikkeld met groot succes. Houten woningen vonden dagelijks hun weg naar de Ardennen en ver daarbuiten. Tot op vandaag zijn er nog heel wat woningen te vinden in de Ardennen en is Quackels nog een bekende naam bij de lokale immobiliënkantoren.  

Quackels Woningbouw huis in de ardennen
Quackels Woningbouw structuur in de Ardennen
Jozef Quackels op het dak va nee nQuackelswoningbouw challet met uitzicht op de Mont Blanc
Quackels Woningbouw huis met zicht op de Mont Blanc bedekt met sneeuw

Onze archieven getuigen van montages in Chamonix onder het waakzame oog van de Mont Blanc en Jos Quackels op het dak.

1960 - Givet

Langzame evolutie van de geboorte van een bouwfirma tot een bekende naam in de nieuwbouw.

Quackels Woningbouw huis gezet in Givet, Frankrijk
Challet van Quackels Woningbouw in Givet, Frankrijk

1949 - Het ontstaan van een bouwfirma in de naoorlogse heropbouw

In de naoorlogse heropbouw en de uitbreiding van de haven van Antwerpen opende Jos Quackels internationale concerns de ogen om voor zijn revolutionair snelle bouwmethoden te kiezen. Op korte tijd verwierf zijn bouwfirma bekendheid en begonnen veel van de concerns van Quackels Woningbouw te kiezen.

"Ik was begeesterd door, en had een grote verheerlijking voor Taylor en Henry Ford. In ons bedrijf maak ik de vergelijking met de lopende band.De duurtijd om een auto te vervaardigen is de laatste 100 jaar gedaald en de kwaliteit steeds maar gestegen ten gunste van de gebruiker. Dit is één van de leiddraden in Quackels Woningbouw."

Ook de BRT (Belgische Radio en Televisie) gaf zijn vertrouwen aan Jos Quackels. "Nieuwe oplossingen zoeken is essentieel. Eerlijk gezegd houdt dit mij geregeld ettelijke uren wakker. In de stilte en de rust van de nacht is mijn denkwerk glashelder, zeer effectief en sta ik op met nieuwe ideeën."

"Zonder denkwerk is er geen ontwikkeling. We hebben altijd nagestreefd om steeds een stap voor te zijn met onze technologie, met als resultaat een oerdegelijk en duurzaam product."

1949 - De naoorlogse heropbouw
1949 - De vrachtwagen van Quackels in de beginjaren
1949 - Jozef Quackels voor een houten chalet