Betaalbaar bouwen kan nog steeds!
Een klassiek bouwproces duurt tussen 15 en 24 maanden. Het overgrote deel van deze tijdspanne wordt ingenomen door mensen die arbeid verrichten. En iedereen weet dat dit arbeid niet goedkoop is en grote grote problemen veroorzaakt in heel (Noord-)Europa.
De oplossing voor de meeste bouwbedrijven? Goedkope arbeidskrachten inschakelen om op die manier goedkoop te bouwen. Het gevolg van deze strategie kennen we allemaal: Slechte kwaliteit, geen communicatie en geen verantwoordelijkheid.
Bij Quackels schakelen we de nood aan arbeid voor het grootste deel uit. Wij kunnen betaalbaar bouwen omdat onze woningen op 1, 2 of 3 dagen gebouwd worden, met een ploeg van slechts 4 mensen. Compromissen zijn dan ook niet nodig. De winsten die we hier maken investeren we rechtstreeks in kwalitatieve materialen en goede prijzen. Op die manier is goedkoop bouwen, niet gelijk aan slechte kwaliteit.
Vanaf het begin is het belangrijk dat onze klanten weten waar ze aan toe zijn. Wanneer men een budget opmaakt, moet dit budget ook uitkomen. We zijn erg trots dat we hiervoor keer op keer kunnen zorgen. Bij Quackels zijn er geen addertjes en ook geen onverwachte supplementen. Een mooi voorbeeld hiervan is het weerverlet.
Een grote kost dat goedkoop bouwen vaak in de weg staat is weerverlet. In België is dit nogal een groot probleem. Is het te warm of te koud, dan mag er niet gewerkt worden. Is het te nat of vriest het, dan kan er niet gemetst of gebetonneerd worden. En wie denkt u dat er opdraait voor deze vertragingen en extra kosten?
Het is altijd de klant die de uiteindelijke dupe is. Gelukkig kan het ook anders. Onze woningen worden altijd in onze werkhuizen gemaakt. Daarom is weerverlet in de laatste 75 jaar nog nooit voorgekomen bij Quackels Woningbouw.
Onze machinale productie laat ons ook toe om minder materiaal te gebruiken (en verbruiken). Dezelfde woning kan dus met minder afval gemaakt worden. Op het einde van de rit kan deze rekening serieus oplopen.
Het doel van Quackels Woningbouw is om elke 3 dagen een nieuwe woning te produceren en te bouwen. Dit heeft wel wat voordelen. Hoe meer woningen, hoe meer schaalvoordelen, hoe lager de kost per woning. Op het einde van de rit zorgt dit voor een erg groot verschil en blijft bouwen dan ook erg betaalbaar.
Ook na de bouw van uw woning blijven de kosten doortellen. Bij Quackels trachten we ook hier rekening mee te houden wanneer we spreken over betaalbaar bouwen. Bij Quackels focussen we ons daarom in de eerste plaats op het S-peil van uw woning.
Als dit S-peil goed zit, wordt een laag E-peil behalen heel eenvoudig. Behaalt u een laag S-peil en een laag E-peil? Dan zijn de kosten die u voor de rest van uw leven moet betalen automatisch erg laag.
Wilt u meer lezen over onze filosofie rond betaalbaar wonen? Neem dan zeker ook een kijkje bij “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living”.
In elk geval gaat goedkoop bouwen en goedkoop wonen hand in hand bij Quackels Woningbouw
Het lage S-peil van onze woningen is de basis van de enorm lage E-peilen die onze klanten behalen. E-peilen van E=2, E-13 of zelfs E=-20 zijn niet meer uniek bij Quackels Woningbouw. Energiezuinig is een vereiste van elke Quackels woning. En dat toont zich alle dagen. Het uiteindelijke doel bij elke woning is zorgen dat men niet enkel goedkoop kan bouwen, maar ook betaalbaar kan wonen. Lage verwarmings- en koelingskosten zijn een vereiste in al onze woningen.
Lees je graag meer over hoe we energiezuinig bouwen? Neem dan zeker eens een kijkje bij “Energiezuinige Woning Bouwen”.
Dankzij onze isolatie worden, luchtdichtheid, 3-voudige beglazing en ons oog voor detail zijn de stookkosten van onze klanten significant lager dan de stookkosten van een gemiddeld gezin in Vlaanderen. Onze klanten rapporteren een daling van meer dan 50% van hun maandelijkse kosten. Ook dit is enorm van belang in onze woningen! Kan u goedkopen bouwen? Super! Maar hoeveel betaalt u al de jaren nadien?
Om te beginnen is het altijd erg nuttig om te polsen naar het S-peil van een nieuwe woning. Het S-peil staat voor het “Schilpeil” van een woning (lees er meer over op de website van de Vlaamse overheid) en kijkt naar het gevaar van opwarming en afkoeling van een woning. Het S-peil wordt berekend bij elke nieuwbouw woning en bepaalt de verplichting die men heeft op vlak van E-peilen. Haalt uw woning geen voldoende laag S-peil, dan bent u verplicht om een E-peil van E20 te behalen. Op die manier kan u de mindere kwaliteit van uw woning compenseren.
Waarom is het S-peil nuttig? Omdat het kijkt naar de luchtdichtheid, isolatie, beglazing, enz. van uw huis en omdat het niet te beïnvloeden is zoals het E-peil. Een E-peil manipuleren daarentegen gaat wel. Meer zonnepanelen, een extra test doen,… verlagen dit allemaal. En het leukste aan een laag S-peil? Als de basis goed zit, wordt een laag E-peil behalen ook erg eenvoudig.
Isolatiewaarden zijn van groot belang. Vraag steeds naar de waarden van elke component. Hoe goed zijn de isolatiewaarden van het dak, de meuren, de deuren, de fundering en vooral de ramen. Drievoudige beglazing is een absolute must in elke nieuwbouw en is bij ons standaard. Ramen zijn de gevoeligste delen van heel de woning voor zowel afkoeling als opwarming. Hier mogen zeker geen compromissen gesloten worden.
Goede isolatiewaarden zijn uiteraard de basis van een goede woning, maar zorg ook dat de woning luchtdicht genoeg is. Sluipt er geen koude lucht tussen de isolatie, tussen kiertjes, door slecht afgesloten ramen en deuren naar binnen? Het gebrek aan luchtdichtheid gaat u geld kosten.
Meer stookkosten zijn logisch, maar er zijn ook andere dingen die problemen kunnen veroorzaken. Slechte luchtdichtheid kan zorgen voor condens en condens is een ramp voor elke woning. Dank maar aan rotten, schimmels en een afbraak van de algemene gezondheid van uw woning en uw gezin.
De blowerdoortest is een heel nuttige test die vaak gedaan wordt. Deze geeft uitsluitsel. Is een woning luchtdicht of niet?
Misschien is het ook een goed idee om eens te polsen naar de kwaliteit van de gebruikte materialen. Dankzij minder kwalitatieve materialen kan men goedkoop bouwen, maar op de lange termijn worden de compromissen pas duidelijk.
Enkele voorbeelden zijn: Gebruikt het bedrijf chemisch geïmpregneerd hout of is er een natuurlijke bestrijding van ongedierte? Zijn de ramen en deuren van gereputeerde landen of komen ze van een ver en vreemd land? Zijn de juiste keuringen aanwezig? Enzovoort.
Wilt u meer weten over hoe Quackels met deze vraagstukken omgaat en toch betaalbaar kan bouwen? Neem dan gerust contact met ons op!
Neem dan gerust contact met ons op.