Een unieke bouwfirma,
met unieke technologie

Een unieke bouwfirma, dankzij 70 jaar innovatie

Krantenartikel van de Gazet Van Antwerpen met krantenkop: "Kontichse bouwfirma bouwt huis in 7,5 uur". Sneller bouwen dan met Quackels Woningbouw is onmogelijk.

Op de foto zie je een Minerva van 1930 en een woning van Quackels Woningbouw op de stand van onze bouwfirma op Batibouw. De beroemde Minerva wagens werden met de hand gemaakt. Na honderden uren handenarbeid en minstens een jaar later bolden deze wagens uit de werkplaats.

Tot Henry Ford de productie industrialiseerde. Nu rollen wagens binnen de 24 uur van de band, aan lagere prijzen en veel hogere kwaliteit. Waarom is deze evolutie uitgebleven in de bouw? Quackels is zijn tijd ver vooruit. In alle stilte, met de grootste zorgvuldigheid, werd ons uniek bouwsysteem 70 jaar lang ontwikkeld. Daarom kunnen wij hoog performante woningen leveren, die snel gebouwd zijn en aan de laagste prijzen.

Dankzij onze industriële aanpak moet je geen keuze meer maken tussen snelheid, kwaliteit en een lage prijs. Wij garanderen alle drie. Lees verder om te ontdekken hoe.

Snelheid

De productie bij Quackels gebeurt via een industrieel bouwproces, uniek in zijn soort.

Slechts vier productiedagen voor een hele woning? Dat is niet ongewoon bij ons. En toch kan onze bouwfirma de kwaliteit hoog houden, dankzij een hypernauwkeurige machinale productie. Computergestuurde machines helpen onze vakmensen om snel en vooral nauwkeurig te werken.

Het assemblageteam zorgt daarna dat uw woning ook op de werf klaar is na drie dagen. Regen, vorst of sneeuw zijn bij Quackels nooit spelbrekers. Tijdverlies door weerverlet? Ook uitgesloten!

Onze woningen worden in onze werkhuizen gemaakt. Hier worden alle arbeidsintensieve taken geautomatiseerd en dus ook fouten uitgesloten. Dit is ook nodig. Al sinds 1992 werken we naar Duitse normen. Jaarlijks worden we onderworpen aan Duitse en Oostenrijkse staatscontrole. Zo blijft ook onze kwaliteit gegarandeerd.

Een bouwfirma met industrie in plaats van ambacht

Kies niet langer tussen kwaliteit en een lage prijs. Bij Quackels zorgen korte productie- en montagetijden voor minimale loonkosten. Daardoor kunnen wij dure materialen leveren, in het voordeel van onze klanten. Investeer jouw geld juist, je woont immers niet in arbeidsuren, wel in materialen.

Snelheid en kwaliteit verhogen terwijl de kost verlaagt, lijkt onmogelijk. Dankzij 70 jaar ervaring als bouwbedrijf zijn we hier toch in geslaagd. Niemand die kwaliteitsvolle woningen aanbiedt kan onze prijzen evenaren.

Bezoek ons bedrijf en ontdek alle mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

Bouwvocht kennen wij niet

Muur vol vocht van een traditionele bouwfirma
Droge muur van de bouwfirma Quackels Woningbouw

Sinds de middeleeuwen is het bouwproces weinig veranderd. Nog steeds wordt traditioneel metselwerk gebruikt in elke woning. Nog steeds werkt men steen na steen en maandenlang in weer en wind. Het is een triest zicht, bouwwerven in de regen, vorst en sneeuw, doordrenkt tot op het bot. 

Bij Quackels stelt de eigenaar zich geen vragen over vocht in de muren. Bouwvocht kennen wij niet. Al onze woningen worden droog geproduceerd en blijven dit ook. Ook op de werf worden onze materialen niet blootgesteld aan oncontroleerbare regens. Een triestig contrast met woningen die wekenlang geteisterd worden door oncontroleerbare regens.

Maar ook de gevaarlijkste vorm van vocht controleert Quackels. Condens tast bij bijna elke bouw aan en wordt meestal pas heel laat opgemerkt. Daarom is het zo gevaarlijk. Op natuurlijke wijze is in een Quackels constructie geen condens mogelijk. Koudebruggen en luchtdichtheid zijn hierin zeer belangrijk. Bij Quackels zijn er geen koudebruggen en beter scoren op luchtdichtheid kan een bouwfirma haast niet.

Lees verder en bekijk onze buitengewone scores op deze testen.

Kwaliteit voor jou en voor het klimaat.

Ondergesneeuwde woning in Amerika gebouwd door de firma Quackels

Quackels bouwt reeds 45 jaar beter dan de wettelijke normen. Elke woning weerstaat aan het koudste klimaat. Zelfs de koude winters van Canada, waar -40°c niet ongewoon is. Onze huizen worden over de hele wereld gezet, zonder enige aanpassingen te maken aan de opbouw, structuur of kwaliteit. Dingen zoals driedubbel glas zijn geen optie, maar standaard bij Quackels.

Naast energiezuinig bouwen, trachten we ook materialen aan te wenden, met het oog op het klimaat. Materialen, die waardevol recycleerbaar zijn en voldoen aan de nieuwe ideeën van circulair bouwen. Zo dragen ook wij als bouwfirma ons steentje bij tot een beter klimaat. 

Luchtdichtheid

Warme lucht (koude lucht in de zomer) laten we niet ontsnappen. Niet door kieren, spleten en zeker niet doorheen de buitenschil van onze woning. Aangename warme lucht lijkt onschuldig, kan zich snel tot een geniepige vernieler omvormen (condens). 

Wij zijn ons hier heel bewust van. Daarom geven we condens geen kans. Het bewijs is onze enorme score op luchtdichtheidstesten. Scores tot wel 60% beter dan passiefwoningen (n50 = 0,20 vs n50=0.60).

Scores waarvan onafhankelijke testers zelfs zeggen: “Bij Quackels ontsnapt de warme lucht nergens, behalve door het sleutelgat.” Vraag het zelf na en laat je verassen. Of, lees er meer over in dit artikel waar een onafhankelijk expert “onverwacht” een enorm goed resultaat behaalde.

We lichten graag toe op welke manier onze luchtdichtheid en de afwezigheid van koude bruggen bekomen wordt. Neem snel contact op voor meer informatie.

Geluidsdicht

Ook aan geluidsdichtheid is veel aandacht besteed bij een Quackels woning. Door luchtdichtheid en de uitgekiende opbouw van de buitenwanden en van het dak, wordt de inbraak van straatlawaai verhinderd. Zelfs een razende trein heeft geen invloed op het welbehagen van de bewoners. Bij Quackels wordt reeds sinds 1992 geproduceerd naar Duitse normen om deze overlast te behandelen. Daarnaast is ook elke kamer op zich een geluidsdichte cel. In een Quackels woning heb je rust en stilte, wanneer je dit zelf wilt.

Geverifieerde kwaliteit

Duits kwaliteitslabel van de bouwfirma Quackels Woningbouw

Al jarenlang streven we ernaar betere kwaliteit te leveren dan de opgelegde wettelijke normen. Onze bouwfirma is zelfs beter dan de Duitse en Oostenrijkse normen, die veel strenger zijn dan onze Belgische. Jaar na jaar kunnen we deze kwaliteit ook leveren en wordt dit geverifieerd door Duitse en Oostenrijkse staatscontroles. Kwaliteit heeft bij Quackels prioriteit en wordt niet aan het toeval overgelaten.   

Zorgeloos bouwen en wonen

Quackels bestaat al 70 jaar en is nog steeds bekend voor zijn kwaliteit. Door onze bedrijfscultuur zal op jouw aanraden, je dochter/zoon, buur, vriend of verre kennis ook met Quackels bouwen. Als familiaal bedrijf zetten we ons in voor onze klanten. Elke dag opnieuw geven we graag het beste van onszelf. Elk detail wordt met de grootste zorgvuldigheid uitgewerkt. Wij zijn blij met onze klanten. Onze klanten ook met onze bouwfirma Lees in onze blog enkele klantengetuigenissen.

Duizenden getuigenissen verspreid over Europa en Noord-Amerika

Marc Quackels voor het verkoopkantoor van zijn bouwfirma Quackels Woningbouw.

Vanuit onze thuisbasis exporteren we al jaren huizen naar verschillen landen binnen en buiten Europa. Voor deze export worden geen enkele aanpassingen gedaan aan onze woningen. Zelfs niet in landen zoals Canada, waar het vaak zelfs -40° wordt. De woningen in Frankrijk, Spanje of Andorra, weerstaan even gemakkelijk aan de Canadese en Amerikaanse winters, als onze woningen in België. Ontdek hier nog meer over onze firma en onze geschiedenis.