Vaste prijzen

Of dagprijzen in de bouw op?

Waarom rukken dagprijzen in de bouw op?

Omwille van de huidige corona pandemie, die de voorbije twee jaar heel de wereld in zijn greep heeft genomen, is er momenteel een groot tekort aan heel wat verschillende bouwmaterialen. Deze wereldwijde tekorten zorgen ervoor dat de prijzen van bepaalde materialen aanzienlijk stijgen.

Wanneer deze prijsstijgingen stoppen, is tot op vandaag nog een groot vraagteken. Daarom zijn er heel wat klassieke aannemers die momenteel enkel werken met dagprijzen. In het artikel “Dagprijzen rukken op in de bouw” schrijft de tijd dat maar liefst 41% van bevraagde bouwbedrijven hiermee werken. Waarom? Om hun prijzen te kunnen herzien, en zichzelf te kunnen beschermen, bij verdere prijsstijgingen.

Aangezien een bouwproces gewoonlijk maanden en zelfs jaren kan duren, is dit een heel logische maatregel voor veel bouwbedrijven. Voor klanten daarentegen is deze nieuwe voorziening echter niet zo aangenaam. Gelukkig zijn er dan ook nog bedrijven in de bouw die geen dagprijzen hanteren.

Dagprijzen rukken op in de bouw

Geen dagprijzen bij Quackels Woningbouw

Een huis bouwen is op zich al een spannende onderneming. De manier om die spanning niet nog groter te maken is zorgen voor zekerheid.

Doorheen de geschiedenis van Quackels Woningbouw heeft onze familie ervoor gezorgd dat onze klanten deze zekerheid altijd hebben. Om die reden hebben al duizenden families hun vertrouwen aan ons gegeven (wilt u meer weten over de unieke bouwmethode van Quackels Woningbouw? Lees er dan hier meer over). 

Ook in deze moeilijkere tijden wilt onze familie blijven zorgen voor deze zekerheid. Daarom hanteert Quackels Woningbouw geen dagprijzen en blijven onze vaste prijzen gegarandeerd. Op die manier zijn onze klanten steeds gerust. 

Hoe kan Quackels Woningbouw dag-prijzen vermijden?

Het unieke systeem dat ontwikkeld werd door 3 generaties van “Quackels’en” laat ons, ook in speciale tijden zoals vandaag, toe om te zorgen voor accurate en  stabiele prijzen.

Om te beginnen kunnen wij dankzij onze industriële bouwmethode heel nauwkeurig prijzen berekenen. Industrieel bouwen is nu eenmaal nauwkeuriger dan klassiek bouwen. Denk maar aan onvoorziene omstandigheden in de klassieke bouw zoals slecht weer of bijvoorbeeld een pandemie…

Naast de correcte berekening van prijzen zorgt onze productiemethode ook voor een stabiliteit in onze prijzen. Bij Quackels investeren we niet in honderden arbeidsuren die de prijzen de lucht in duwen. Wij investeren in een goed proces, goed en veel materiaal en een grote controle. 

De huidige mini-crisis in de bouw toont aan dat er 70 jaar geleden goede keuzes werden gemaakt bij Quackels.

Heeft u interesse om ons systeem wat beter te leren kennen? Wilt u graag een huis bouwen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bruine muur van Quackels Woningbouw N.V.