Een unieke bouwfirma
met unieke technologie

En bijna een eeuw aan ervaring!

Een bouwfirma met een unieke, machinale productie

Onze machinale productie biedt heel wat voordelen. Voordelen die geen enkel andere bouwfirma écht kan bieden. 

Bij Quackels zorgen we voor een gecontroleerd, machinaal proces, waarbij de kwaliteit niet afhangt van de menselijke kunde. 

Daarom kan onze bouwfirma op consistente manier kwaliteit leveren, bouwen we gemiddeld 12x sneller dan klassieke bouwbedrijven en kunnen we betere prijzen bieden.

Krantenartikel van de Gazet Van Antwerpen met krantenkop: "Kontichse bouwfirma bouwt huis in 7,5 uur". Sneller bouwen dan met Quackels Woningbouw is onmogelijk.

De industriële productie van onze bouwfirma

Op de foto zie je een Minerva van 1930 en een woning van Quackels Woningbouw op de stand van onze bouwfirma op Batibouw. De beroemde Minerva wagens werden met de hand gemaakt. Na honderden uren handenarbeid en minstens een jaar later bolden deze wagens uit de werkplaats.

Tot Henry Ford de productie industrialiseerde. Nu rollen wagens binnen de 24 uur van de band, aan lagere prijzen en veel hogere kwaliteit. Waarom is deze evolutie uitgebleven in de bouw? Quackels is zijn tijd ver vooruit. In alle stilte, met de grootste zorgvuldigheid, werd ons uniek bouwsysteem 70 jaar lang ontwikkeld. Daarom kunnen wij hoog performante woningen leveren, die snel gebouwd zijn en aan de laagste prijzen.

Dankzij onze industriële aanpak moet je geen keuze meer maken tussen snelheid, kwaliteit, een lage prijs en duurzaamheid. Wij garanderen alle vier. 

Jozef Quackels, oprichter van het bouwbedrijf Quackels Woningbouw

Een snellere bouwfirma bestaat niet

De productie bij Quackels gebeurt via een industrieel bouwproces, uniek in zijn soort.

Slechts vier productiedagen voor een hele woning? Dat is niet ongewoon bij ons. En toch kan onze bouwfirma de kwaliteit hoog houden, dankzij een hypernauwkeurige machinale productie. Computergestuurde machines helpen onze vakmensen om snel en vooral nauwkeurig te werken.

Het assemblageteam zorgt daarna dat uw woning ook op de werf klaar is na drie dagen. Regen, vorst of sneeuw zijn bij Quackels nooit spelbrekers. Tijdverlies door weerverlet? Ook uitgesloten!

Onze woningen worden in onze werkhuizen gemaakt. Hier worden alle arbeidsintensieve taken geautomatiseerd en dus ook fouten uitgesloten. Dit is ook nodig. Al sinds 1992 werken we naar Duitse normen. Jaarlijks worden we onderworpen aan Duitse en Oostenrijkse staatscontrole. Zo blijft ook onze kwaliteit gegarandeerd.

Canadees krantenartikel over Belgische Quackels Woningbouw

De enige volledig vocht- en condensvrije constructie in België

Bij elk type bouw is er enorm veel vocht. Vocht omwille van de bouwmethode, vocht omwille van de weersomstandigheden of vocht door van condens. En geen enkel ander bouwbedrijf kan garanderen dat dit niet het geval is bouw uw bouwproject. 

Quackels kan dit wel. En zelfs heel eenvoudig. Onze materialen zijn en blijven altijd droog en condens krijgt geen kans, dankzij de onevenaarbare luchtdichtheid.

Prefab houtskeletbouw element
Muur vol vocht van een traditionele bouwfirma

Heel hoge luchtdichtheid...
De enige garantie tegen condens

Warme lucht (koude lucht in de zomer) laten we niet ontsnappen. Niet door kieren, spleten en zeker niet doorheen de buitenschil van onze woning. Dit is natuurlijk belangrijk voor uw stookkosten en dus portefeuille. 

Maar daarnaast is dit ook van belang aangezien aangename warme lucht onschuldig lijkt, maar toch heel snel kan omvormen naar een geniepige vernieler (condens)Wij zijn ons hier heel bewust van. Daarom geven we condens geen kans. Het bewijs is onze enorme score op luchtdichtheidstesten. Scores tot wel 60% beter dan passiefwoningen (n50 = 0,20 vs n50=0.60).

Scores waarvan onafhankelijke testers zelfs zeggen: “Bij Quackels ontsnapt de warme lucht nergens, behalve door het sleutelgat.” Klik hier en vraag het zelf na of klik hier en lees het artikel waar een onafhankelijk expert “onverwacht” een enorm goed resultaat behaalde.

Lage E-peilen zijn leuk, maar lage S-peilen zijn véél beter...

Bij onze bouwfirma is een laag E-peil halen geen uitdaging meer…

Waarom niet? Omdat de basis goed zit! Quackels woningen hebben standaard een enorm laag S-peil, dankzij onze extreme isolatie en extreme luchtdichtheid. 

Het S-peil staat voor de “schil” van de woning en is uiteraard het belangrijkste onderdeel van een woning. Er wordt echter niet vaak over gesproken omdat klassieke bouwbedrijven er niet in slagen om een laag S-peil te behalen.

Lees hier meer over het S-peil en de mogelijkheid tot afkopen van een woning met slechte buitenschil: https://www.vlaanderen.be/epb-pedia/epb-plichtig-toepassing-en-eisen/epb-eisen/s-peil

De overheid laat toe om een slecht S-peil af te kopen...

De schil van de woning van een huis is uiteraard het allerbelangrijkste van de woning. Uiteraard! 

Als een goed S-peil van S28 behaald wordt, is er geen probleem. Dan is men verplicht om een E-peil van E30 te behalen, maar dit is nogal eenvoudig, want de basis zit goed. 

Maar wat als uw woning de norm van S28 niet haalt? Dan laat de overheid toe om dit slechte S-peil af te kopen. Men is dan verplicht om een E-peil van E20 te behalen. Dit wordt meestal verwezenlijkt door meer zonnepanelen te leggen. Maar dat is nu net het probleem… U bouwt een slechte woning en compenseert met meer zonnepanelen. Maar wat gebeurt er als uw zonnepanelen stuk zijn? 

Het S-peil: De beste test voor de kwaliteit van uw toekomstige woning

Wilt u weten of u een goede woning gaat kopen? Vraag dan eens naar het S-peil (ipv het eenvoudig te manipuleren E-peil). Is er een belofte van een E-peil van E20? Dan kan u er al vanuit gaan dat het S-peil laag ligt. Waarom zou men dit andere beloven?

Bij Quackels beloven we een laag S-peil en bijgevolg zal uw E-peil ook laag zijn. Wij beloven een goed huis en dan een laag E-peil.

Geverifieerde kwaliteit...
Door interne en externe controles

Onze kwaliteit hangt niet af van de goodwill van de arbeiders die de woningen maken. Onze kwaliteit hangt af van een industrieel, computergestuurd en gecontroleerd proces.

Keer op keer moeten onze woningen een rigoureuze interne controle weerstaan. En daarbovenop worden onze productie en woningen ook extern gecontroleerd. Een woning “Made in Germany”, dat in België gemaakt wordt. Is dat niet uniek? 

Ondergesneeuwde woning in Amerika gebouwd door de firma Quackels

Een bouwfirma met oog voor kwaliteit voor u en voor het klimaat...

Onze bouwfirma bouwt al 45 jaar beter dan de wettelijke normen. Elke woning weerstaat aan het koudste klimaat. Zelfs de koude winters van Canada en Amerika, waar -40°c niet ongewoon is. Onze huizen worden over de hele wereld gezet, zonder enige aanpassingen te maken aan de opbouw, structuur of kwaliteit. Dingen zoals driedubbel glas zijn geen optie, maar standaard bij Quackels.

Een bouwfirma met industrie in plaats van ambacht

Kies niet langer tussen kwaliteit en een lage prijs. Bij Quackels zorgen korte productie- en montagetijden voor minimale loonkosten. Daardoor kunnen wij dure materialen leveren, in het voordeel van onze klanten. Investeer jouw geld juist, je woont immers niet in arbeidsuren, wel in materialen.

Snelheid en kwaliteit verhogen terwijl de kost verlaagt, lijkt onmogelijk. Dankzij 70 jaar ervaring als bouwbedrijf zijn we hier toch in geslaagd. Niemand die kwaliteitsvolle woningen aanbiedt kan onze prijzen evenaren.

Bezoek ons bedrijf en ontdek alle mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

Zorgeloos bouwen en wonen

Quackels bestaat al meer dan 70 jaar en is nog steeds bekend voor zijn kwaliteit. Door onze bedrijfscultuur zal op jouw aanraden, je dochter/zoon, buur, vriend of verre kennis ook met Quackels bouwen. Als familiebedrijf zetten we ons in voor onze klanten. Elke dag opnieuw geven we graag het beste van onszelf. Elk detail wordt met de grootste zorgvuldigheid uitgewerkt. Wij zijn blij met onze klanten. Onze klanten ook met onze bouwfirma Lees in onze blog enkele klantengetuigenissen.

Extra veilig

Onze klanten zitten altijd veilig in hun woning. Afgeschermd van de elementen, van de koude en de warmte, maar vooral ook van kwade invloeden. Onze huizen worden altijd beveiligd met drievoudige beglazing, veiligheidsdeuren,… Deze uitrusting is standaard. Bij ons familiebedrijf zijn er geen compromissen te maken op dit gebied.


Geluidsdicht

Ook aan geluidsdichtheid is veel aandacht besteed bij een Quackels woning. Door luchtdichtheid en de uitgekiende opbouw van de buitenwanden en van het dak, wordt de inbraak van straatlawaai verhinderd. Zelfs een razende trein heeft geen invloed op het welbehagen van de bewoners. Bij Quackels wordt reeds sinds 1992 geproduceerd naar Duitse normen om deze overlast te behandelen. Daarnaast is ook elke kamer op zich een geluidsdichte cel. In een Quackels woning heb je rust en stilte, wanneer je dit zelf wilt.

Duizenden getuigenissen over ons bouwbedrijf, verspreid over Europa en Noord-Amerika

Vanuit onze thuisbasis exporteren we al jaren huizen naar verschillen landen binnen en buiten Europa. Voor deze export worden geen enkele aanpassingen gedaan aan onze woningen. Zelfs niet in landen zoals Canada, waar het vaak zelfs -40° wordt. De woningen in Frankrijk, Spanje of Andorra, weerstaan even gemakkelijk aan de Canadese en Amerikaanse winters, als onze woningen in België. Ontdek hier nog meer over onze firma en onze geschiedenis.

Contact