Een unieke bouwfirma
met unieke technologie

En bijna een eeuw aan ervaring!

Quackels Woningbouw

Een unieke bouwfirma, dankzij 70 jaar innovatie

Op de foto zie je een Minerva van 1930 en een woning van Quackels Woningbouw op de stand van onze bouwfirma op Batibouw. De beroemde Minerva wagens werden met de hand gemaakt. Na honderden uren handenarbeid en minstens een jaar later bolden deze wagens uit de werkplaats.

Tot Henry Ford de productie industrialiseerde. Nu rollen wagens binnen de 24 uur van de band, aan lagere prijzen en veel hogere kwaliteit. Waarom is deze evolutie uitgebleven in de bouw? Quackels is zijn tijd ver vooruit. In alle stilte, met de grootste zorgvuldigheid, werd ons uniek bouwsysteem 70 jaar lang ontwikkeld. Daarom kunnen wij hoog performante woningen leveren, die snel gebouwd zijn en aan de laagste prijzen.

Dankzij onze industriële aanpak moet je geen keuze meer maken tussen snelheid, kwaliteit, een lage prijs en duurzaamheid. Wij garanderen alle vier. 

Quackels kwaliteit

Bij elke woning, op elk moment en overal ter wereld…

Kwaliteit

In de bouwwereld wordt kwaliteit bepaald door het vermijden van menselijke fouten. Bij ons wordt kwaliteit bepaald door onze industrie.

Snelheid

Snel, sneller, snelst. Jammer genoeg vaak ten koste van kwaliteit. Niet bij Quackels. En zelfs dan nog is onze snelheid niet te evenaren!

Prijs

Dankzij het vermijden van onnodige arbeid, onnodige kosten, onnodig weer-verlet. Dankzij onze snelheid en dankzij onze kwaliteit.

Duurzaam

Duurzaam voor het milieu, uw tijd en zeker ook uw portefeuille. Duurzaam, nu en wanneer de energierekening komt.

Haast niet te evenaren, dankzij bijna een eeuw aan ervaring en een extreme focus op kwaliteit.

De kwaliteit
van onze bouwfirma

Bij Quackels Woningbouw hechten we extreem veel belang aan de kwaliteit van onze woningen. Deze extreme focus zorgt voor extreem energiezuinige woningen, extreem lage energiefacturen en een onderhoudsvrije woning. 

Lage E-peilen zijn eenvoudig te halen aangezien de basis goed zit. Veel isolatie, een grote luchtdichtheid en de juiste materialen. 

E-peilen van onder de 10, zelfs onder de 0(!), zijn niet uitzonderlijk bij Quackels. En het zijn onze klanten die daar nu en later de vruchten van plukken.  

Wil je graag meer lezen over deze scores en het bouwen van een passiefhuis? 

Lees dan meer via “Een passiefhuis bouwen” en “Energieneutrale woning bouwen – Een praktijkvoorbeeld”.

EPC certificaat van passiefhuis/BEN-woningEPC van bijna energieneutrale woning met E-peil 4EPC-certificaat van -20

Dankzij onze kost reducerende productiemethode, heeft onze bouwfirma fondsen over. Deze fondsen worden rechtstreeks in de materialen, waaronder de isolatie, van onze woningen gepompt. Hierdoor is onze isolatie niet te evenaren. En toch kunnen we ook goed prijzen bieden. 

Logisch bij een industrieel proces. 

Warme lucht (koude lucht in de zomer) laten we niet ontsnappen. Niet door kieren, spleten en zeker niet doorheen de buitenschil van onze woning. Dit is natuurlijk belangrijk voor uw stookkosten en dus portefeuille. 

Maar daarnaast is dit ook van belang aangezien aangename warme lucht onschuldig lijkt, maar toch heel snel kan omvormen naar een geniepige vernieler (condens)

Wij zijn ons hier heel bewust van. Daarom geven we condens geen kans. Het bewijs is onze enorme score op luchtdichtheidstesten. Scores tot wel 60% beter dan passiefwoningen (n50 = 0,20 vs n50=0.60).

Scores waarvan onafhankelijke testers zelfs zeggen: “Bij Quackels ontsnapt de warme lucht nergens, behalve door het sleutelgat.” 

Klik hier en vraag het zelf na of klik hier en lees het artikel waar een onafhankelijk expert “onverwacht” een enorm goed resultaat behaalde.

Luchtdichtheidscertificaat van de bouwfirma Quackels Woningbouw Goed resultaat blowerdoortest van de bouwfirma Quackels Goede score op de blowerdoor van een huis gebouwd door de bouwfirma Quackels

Kwaliteit die werkt voor u, voor uw portefeuille en voor het klimaat.

De kwaliteit
van onze bouwfirma

Wat is het nut van al die focus op kwaliteit? Het einddoel is uiteraard om te zorgen voor een woning waarin u nooit problemen heeft, die u duizenden euro’s bespaart en die ook geen last is op het milieu. Dit verwezenlijken we dagelijks door het vermijden van bouwvocht (nu en later), onze kwaliteit te controleren (en opnieuw te controleren) en te zorgen voor lage kosten en uitstoot, het hele jaar door. 

Sinds de middeleeuwen is het bouwproces weinig veranderd. Nog steeds wordt traditioneel metselwerk gebruikt in elke woning. Nog steeds werkt men steen na steen en maandenlang in weer en wind. Het is een triest zicht, bouwwerven in de regen, vorst en sneeuw, doordrenkt tot op het bot. 

Bij Quackels stelt de eigenaar zich geen vragen over vocht in de muren. Bouwvocht kennen wij niet. Al onze woningen worden droog geproduceerd en blijven dit ook. Ook op de werf worden onze materialen niet blootgesteld aan oncontroleerbare regens. Een triestig contrast met woningen die wekenlang geteisterd worden door oncontroleerbare regens.

Maar ook de gevaarlijkste vorm van vocht controleert Quackels. Condens tast bij bijna elke bouw aan en wordt meestal pas heel laat opgemerkt. Daarom is het zo gevaarlijk. Op natuurlijke wijze is in een Quackels constructie geen condens mogelijk. Koudebruggen en luchtdichtheid zijn hierin zeer belangrijk. Bij Quackels zijn er geen koudebruggen en beter scoren op luchtdichtheid kan een bouwfirma haast niet.

Muur vol vocht van een traditionele bouwfirma

Onze kwaliteit hangt niet af van de goodwill van de arbeiders die de woningen maken. Onze kwaliteit hangt af van een industrieel, computergestuurd en gecontroleerd proces.

Keer op keer moeten onze woningen een rigoureuze interne controle weerstaan. En daarbovenop worden onze productie en woningen ook extern gecontroleerd. Een woning “Made in Germany”, dat in België gemaakt wordt. Is dat niet uniek? 

 

 

Duits kwaliteitslabel van de bouwfirma Quackels Woningbouw

Naast energiezuinig bouwen, zijn ook onze materialen zorgvuldig overwogen, met oog op het klimaat en de gedachten an circulair bouwen in ons achterhoofd. Wilt u meer lezen over de duurzaamheid en ecologie van onze woningen? Lees er hier dan alles over. 

In België zijn er waarschijnlijk geen bedrijven die zich wagen aan de koude winters van het Amerikaanse continent. Logisch aangezien de isolaties en luchtdichtheden dit niet toelaten. Elke kleine fout, die met arbeid snel gebeurd is, wordt er kei hard afgestraft.  

Onze bouwfirma bouwt al 45 jaar beter dan de wettelijke normen. Elke woning weerstaat aan het koudste klimaat. Zelfs de koude winters van Canada en Amerika, waar -40°c niet ongewoon is. Onze huizen worden over de hele wereld gezet, zonder enige aanpassingen te maken aan de opbouw, structuur of kwaliteit. Dingen zoals driedubbel glas zijn geen optie, maar standaard bij Quackels.

Ondergesneeuwde woning in Amerika gebouwd door de firma Quackels

Een snellere bouwfirma bestaat niet

Onevenbare snelheid

De productie bij Quackels gebeurt via een industrieel bouwproces, uniek in zijn soort.

Slechts vier productiedagen voor een hele woning? Dat is niet ongewoon bij ons. En toch kan onze bouwfirma de kwaliteit hoog houden, dankzij een hypernauwkeurige machinale productie. Computergestuurde machines helpen onze vakmensen om snel en vooral nauwkeurig te werken.

Het assemblageteam zorgt daarna dat uw woning ook op de werf klaar is na drie dagen. Regen, vorst of sneeuw zijn bij Quackels nooit spelbrekers. Tijdverlies door weerverlet? Ook uitgesloten!

Onze woningen worden in onze werkhuizen gemaakt. Hier worden alle arbeidsintensieve taken geautomatiseerd en dus ook fouten uitgesloten. Dit is ook nodig. Al sinds 1992 werken we naar Duitse normen. Jaarlijks worden we onderworpen aan Duitse en Oostenrijkse staatscontrole. Zo blijft ook onze kwaliteit gegarandeerd.

Een bouwfirma met industrie
in plaats van ambacht

Kies niet langer tussen kwaliteit en een lage prijs. Bij Quackels zorgen korte productie- en montagetijden voor minimale loonkosten. Daardoor kunnen wij dure materialen leveren, in het voordeel van onze klanten. Investeer jouw geld juist, je woont immers niet in arbeidsuren, wel in materialen.

Snelheid en kwaliteit verhogen terwijl de kost verlaagt, lijkt onmogelijk. Dankzij 70 jaar ervaring als bouwbedrijf zijn we hier toch in geslaagd. Niemand die kwaliteitsvolle woningen aanbiedt kan onze prijzen evenaren.

Bezoek ons bedrijf en ontdek alle mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

Zorgeloos bouwen en wonen

Quackels bestaat al meer dan 70 jaar en is nog steeds bekend voor zijn kwaliteit. Door onze bedrijfscultuur zal op jouw aanraden, je dochter/zoon, buur, vriend of verre kennis ook met Quackels bouwen. Als familiebedrijf zetten we ons in voor onze klanten. Elke dag opnieuw geven we graag het beste van onszelf. Elk detail wordt met de grootste zorgvuldigheid uitgewerkt. Wij zijn blij met onze klanten. Onze klanten ook met onze bouwfirma Lees in onze blog enkele klantengetuigenissen.

Extra veilig

Onze klanten zitten altijd veilig in hun woning. Afgeschermd van de elementen, van de koude en de warmte, maar vooral ook van kwade invloeden. Onze huizen worden altijd beveiligd met drievoudige beglazing, veiligheidsdeuren,… Deze uitrusting is standaard. Bij ons familiebedrijf zijn er geen compromissen te maken op dit gebied.


Geluidsdicht

Ook aan geluidsdichtheid is veel aandacht besteed bij een Quackels woning. Door luchtdichtheid en de uitgekiende opbouw van de buitenwanden en van het dak, wordt de inbraak van straatlawaai verhinderd. Zelfs een razende trein heeft geen invloed op het welbehagen van de bewoners. Bij Quackels wordt reeds sinds 1992 geproduceerd naar Duitse normen om deze overlast te behandelen. Daarnaast is ook elke kamer op zich een geluidsdichte cel. In een Quackels woning heb je rust en stilte, wanneer je dit zelf wilt.

Duizenden getuigenissen over ons bouwbedrijf, verspreid over Europa en Noord-Amerika

Vanuit onze thuisbasis exporteren we al jaren huizen naar verschillen landen binnen en buiten Europa. Voor deze export worden geen enkele aanpassingen gedaan aan onze woningen. Zelfs niet in landen zoals Canada, waar het vaak zelfs -40° wordt. De woningen in Frankrijk, Spanje of Andorra, weerstaan even gemakkelijk aan de Canadese en Amerikaanse winters, als onze woningen in België. Ontdek hier nog meer over onze firma en onze geschiedenis.

Scroll to Top