Duurzaam en ecologisch bouwen

Dat doe je met Quackels Woningbouw

Duurzaam bouwen?

Niet op de traditionele manier...

Wereldwijd is de bouwsector verantwoordelijk voor ongeveer 6% van de totale CO2 uitstoot.

Een grote boosdoener is de productie van cement. Voor elke 1000kg aan cement wordt er ongeveer 822kg CO2 uitgestoot. Dit heeft in de laatste 90 jaar gezorgd voor een uitstoot van bijna 40 miljard ton CO2 (Lees er hier meer over). 

Heel jammer aangezien er heel wat milieubewustere en duurzamere opties zijn om huizen te bouwen. 

Wel duurzaam bouwen

Door duurzame en ecologische houtbouw

Hout is een hoogwaardig bouwmateriaal verkregen van de natuur.

Bij het bekomen van de grondstoffen in de houtbouw is er heel wat minder CO2 uitstoot dan traditionele bouwmaterialen. Dankzij het natuurlijk voorkomen van hout in de natuur, is er geen nood aan zware en erg vervuilende industriële processen. 

Koppel dit aan een duurzaam bosbeheer (gecertifieerd en gecontroleerd door de Duitse overheid) en u heeft een heel duurzaam materiaal. Hout is dan ook dé keuze voor elk milieubewust persoon die duurzaam wil bouwen.

Wat is duurzaam bosbeheer? Bij (de leveranciers van) Quackels Woningbouw wordt er steeds op toegekeken dat er nooit meer hout wordt geoogst dan er terug kan groeien. Op deze manier wordt er dus niet aan ontbossing gedaan, maar wordt de natuur in stand gehouden.

Duurzaam bouwen

Is ook goed voor uw portefeuille

Ook na de bouw van uw huis blijft de (milieu)factuur van de traditionele bouw doortellen. Klassieke bouwmaterialen zijn een heel stuk minder goed isolerend dan hout. 

Een eenvoudige vergelijking kan gemaakt worden via www.lambda.be. Hout is tot 6 keer meer isolerend dan baksteen, tot 13 keer meer isolerend dan beton en tot zelfs 384 keer meer isolerend dan staal.

In combinatie met uitzonderlijke isolatie en luchtdichtheid (Lees er meer over bij technologie) is een Quackels woning dus vanzelfsprekend een goede keuze voor uw portefeuille.

Afval en overschotten

Minimalisering van afval en overschotten

Duurzaam bouwen houdt ook in dat er rekening wordt gehouden met afval en overschotten. 

Dankzij ons uniek bouwsysteem en het gebruik van industriële processen kan Quackels als geen ander bouwbedrijf zorgen voor minimalisatie van afval en overschotten.

Dankzij ons industrieel systeem worden alle verschillende delen van onze woning op maat gemaakt. Dit biedt twee grote voordelen. Onevenaarbare accuraatheid en geen overtollig afval. Dat is echt duurzaam bouwen.

Regen- en drinkwater

Hergebruik van regenwater en zuinig gebruik van drinkwater

Elke woning die gebouwd wordt door Quackels Woningbouw heeft een grote regenwaterput (al heel lang voor de nieuwe wettelijke bepalingen).

Dit water kan gebruikt worden voor heel wat verschillende doelen, zoals het doorspoelen van WCs, het sproeien van de tuin, het wassen van de auto, enzovoort. Op deze manier trekt u het duurzaam bouwen door op alle vlakken van de woning.

Dankzij het hergebruiken van het regenwater via de regenput kan u “tot 50% besparen op uw watergebruik” schrijft men op www.bisbeurs.be.

Meer lezen over het hergebruik van regenwater in Quackels Woningbouw huizen? Bekijk dan hier onze post over de nieuwe verplichtingen vanaf 2023. 

Heeft u vragen of wilt u meer lezen over Quackels Woningbouw?

Scroll to Top