Heeft u snel een nieuwe woning nodig? Quackels Woningbouw kan echt

Bouwen in sneltempo

Bouwen in sneltempo heeft voor Quackels Woningbouw een hele andere betekenis dan voor de klassieke bouwmethoden. Over het algemeen betekent “snel bouwen” dat men op 9 of 12 maanden in een nieuwbouw kan wonen. In vergelijking met de klassieke 16 tot 24 maanden is dit natuurlijk heel snel. Bij Quackels is dit echter niet het geval. Woningen gebouwd op 3 dagen, 2 dagen of zelfs 1 dag zijn bij ons de standaard. Hoe kan dat? Dat leest u hieronder. 

Bouwen in sneltempo: Wat betekent dat?

Laagbouw die in sneltempo gebouwd is. Deze laagbouw was klaar op 1 dag.

Een woning op één dag

Deze laagbouw in Hove werd gebouwd op 1 dag. Ramen, deuren, isolatie, voegen, draagstructuren, dorpels, enzovoort. Na 1 dag zag de woning eruit zoals op de foto. Dat is wat bouwen in sneltempo wilt zeggen.

Hoe kan iemand zo snel bouwen?

Onze productie is ondertussen bijna volledig geautomatiseerd en geïndustrialiseerd. Dit zorgt ervoor dat onze woningen niet enkel veel sneller, maar ook veel beter en met minder fouten gebouwd worden. Bouwen in sneltempo is in feite slechts het eerste en erg uiterlijke voordeel dat men heeft. De andere voordelen zoals extreme isolatie, extreme luchtdichtheid, extreem lage E- en S-peilen, een veel meer probleemloze bouw,… zijn de échte redenen waarom iemand voor Quackels zou moeten kiezen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan zeker “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living” en “Betaalbaar bouwen”

Wanneer is deze woning volledig af?

Bij eender welk huis is het streefdoel van onze familie om te zorgen voor een afgewerkt huis op minder dan 8 weken. Bij het merendeel van de gevallen lukt dit. Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen… Tel dus gerust een weekje langer. Dan bent u zeker. 

Na de bouw van deze woning moet er nog gechaped en geplamuurd worden. Ook de installaties van badkamers, keukens, vloeren, enz. zijn nog nodig. Maar, dankzij onze goede opvolging en timing, gebeurt dit ook allemaal binnen dezelfde ca. 8 weken. Daarom zeggen we met veel plezier en zonder scrupules dat niemand ons tempo kan bijhouden en dat wij écht bouwen in sneltempo. 

En de kwaliteit van deze woningen?

Aangezien we bij Quackels Woningbouw veel minder tijd en geld moeten steken in arbeidsuren, de controle van werven en het repareren/rechtzetten van menselijke fouten, kunnen we ons focussen op andere, meer interessante zaken. Zaken zoals meer isolatie, betere luchtdichtheid, efficiëntere productie, groenere productie, betere materialen en het vermijden van fouten. Op zaken die je woning dus beter maken.

Extreem lage E-peilen

Het resultaat hiervan? Woningen met waanzinnig lage E-peilen en S-peilen, woningen waarin uw verbruik meer dan de helft lager dan het gemiddelde kan zijn en woningen die voor de rest van uw leven (en dat van uw kinderen en kleinkinderen) goed blijven. 

Het S-peil van deze woning is er natuurlijk nog niet, aangezien dit huis nog meer recent gebouwd werd, maar een gelijkaardige laagbouw had een S-peil van ca. 20 en een E-peil van -20. Vermoedelijk zal dat bij deze woning, zoals bij alle andere Quackels woningen, niet anders zijn.

Meer lezen over het lage verbruik en de goede S-peilen van onze woning? Bekijk dan zeker “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living”.

Extreem lage S-peilen

Het S-peil van deze woning is er natuurlijk nog niet, aangezien dit huis nog meer recent gebouwd werd, maar een gelijkaardige laagbouw had een S-peil van ca. 20 en een E-peil van -20. Vermoedelijk zal dat bij deze woning, zoals bij alle andere Quackels woningen, niet anders zijn.

Meer lezen over het lage verbruik en de goede S-peilen van onze woning? Bekijk dan zeker “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living”.

Een EPC-score van minder dan 0.
Krantenartikel van de Gazet Van Antwerpen met krantenkop: "Kontichse bouwfirma bouwt huis in 7,5 uur". Sneller bouwen dan met Quackels Woningbouw is onmogelijk.

Wilt u ook bouwen in sneltempo?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan uiteraard met heel veel plezier klaar om ook uw bouwproject (snel) tot een goed einde te brengen. Wilt u meer lezen over Quackels Woningbouw? Neem hieronder dan zeker ook eens een kijkje. 

Contact