De geschiedenis
van ons bouwbedrijf

Een bouwbedrijf met bouwen als tweede natuur, dankzij 70+ jaar ervaring en de kunde en inzet van een geweldig team.

Lees verder en ontdek meer over het ontstaan, de groei en de kernwaarden van het bouwbedrijf Quackels Woningbouw:
Kwaliteit, snelheid, prijs en duurzaamheid

1949

Het bouwbedrijf
"Quackels Woningbouw" wordt geboren

In de naoorlogse heropbouw en bij de uitbreiding van de haven van Antwerpen verwierf Quackels Woningbouw heel snel bekendheid als bouwbedrijf in Antwerpen en ver erbuiten. Veel internationale concerns keken verwonderd naar de snelle bouwmethode van Jozef Quackels. Zo vertrouwde bijvoorbeeld ook de welbekende BRT (Belgische Radio en Televisie, later opgesplitst in de VRT Vlaanderen en de RTBF Wallonië) op “Jos” Quackels voor de bouw van gebouwen. Quackels kan dus niet alleen een huis bouwen. Ook industrie, klaslokalen of kantoren zitten in onze lange geschiedenis.

Neem nu contact op voor de verschillende mogelijkheden binnen ons bedrijf. We helpen je graag verder.

Jozef Quackels, oprichter van het bouwbedrijf Quackels Woningbouw

1970

Chalets in de Ardennen en ver daarbuiten

Quackels kwam steeds meer op gang. Nieuwe markten werden ontwikkeld en dat met groot succes. Houten woningen vonden dagelijks hun weg naar de Ardennen en ver daarbuiten. Tot op vandaag zijn er nog heel wat van deze woningen te vinden en is Quackels nog steeds een bekende naam bij de lokale immobiliënkantoren. Bekende dorpen waar je gerust de naam Quackels mag laten vallen zijn La Roche (BE), Huy (BE), Givet (FR), Chamonix (FR) en nog zoveel meer. In sommige van deze dorpen worden nog steeds houten chalets, van decennia geleden, verkocht door immobiliënmakelaars. Deze houten woningen vormen de fundering van onze heel ver ontwikkelde woningen van vandaag.

1980

Bouw van hoogwaardige houten huizen

Onderzoek en ontwikkeling is een grote leidraad doorheen het bestaan van onze van Quackels Woningbouw. Steeds meer en meer werd het een trots om onze huizen sterker, sneller en kwaliteitsvoller te maken. Op verschillende exposities werden de houten huizen van ons bouwbedrijf tentoongesteld en werd de naam van Quackels Woningbouw in de nieuwbouw markt gemaakt.

Deze zoektocht naar kwaliteit is niet recent. In 1977 schreef men al over de grote kwaliteit van Quackels. Lees hier het artikel over Quackels Etn. op een toenmalige bouwbeurs. 

Tegenwoordig bouwen wij natuurlijk geen chalets meer. Lees er alles over bij “Technologie”.

1988

Naambekendheid tot ver buiten Europa

Ook ver buiten Europa begon Quackels huizen te bouwen. De naambekendheid van Quackels werd steeds groter. Stilaan begon ook onze intrede in Noord-Amerika. De lokale mensen en zelfs overheden waren zo verwonderd van de unieke bouwmethode van Jozef Quackels, dat zelfs hoogstaande ambtsbekleders “Joe” Quackels wilden leren kennen. Gouverneur Michael Dukakis, presidentskandidaat in 1988, die uiteindelijk de strijd verloor tegen de welbekende George Bush Sr. was verwonderd van de kwaliteit van de huizen van de toen nog kleine onderneming.

1990

Verder ontwikkeling
in eigen land

Ook in ons eigen land (België) ontwikkelde Quackels Woningbouw zich steeds verder als bouwbedrijf met een goede naam. Steeds meer en meer ging de focus naar kwaliteit. In 1990 kreeg Quackels voor het eerst een Duitse goedkeuring. Voor het eerst was er een zwart-op-wit bewijs van de kwaliteit van onze woningen. Prins Filip van België (nu koning Filip) feliciteerde alvast Jozef Quackels met zijn export naar Duitsland en de kwaliteit die geleverd werd. Om onze kwaliteit in elk huis en elk gebouw te garanderen , wordt tot op vandaag nog steeds gewerkt volgens deze hele strenge Duitse normen. Hier zijn ook nog Oostenrijkse goedkeuringen bij gekomen, maar de allerstrengste normen blijven onze eigen in-huis Quackels “qualiteits-normen”. We leggen de lat hoog, veel hoger dan eender welke wettelijke norm. Hierdoor kunnen we bij elk huis de hoogste kwaliteit garanderen.

"Come to Canada Joe!"
Tijdens het offensief rond Antwerpen ontmoette “Joe” Quackels als knaap Canadese soldaten die hem uitnodigden naar Canada te komen. Tot vandaag de dag worden er nog steeds nieuwbouw woningen gezet in Canada. Quackels is een bouwbedrijf dat momenteel op de meeste werelddelen al huizen heeft gebouwd.

Steeds verdere ontwikkeling van ons bouwbedrijf

Dankzij ons uniek bouwsysteem en onze enorme kwaliteit kunnen we een identiek huis bouwen overal op aarde. Zonder enige aanpassing kunnen onze huizen vanuit Antwerpen, naar overal in België sturen, maar ook veel verder. Onze huizen worden zelfs gebouwd tot in koude landen zoals Canada.

Kwaliteit is altijd onze prioriteit geweest. Quackels is een bedrijf dat kwaliteit levert, niet door traditioneel bouwen (“steen voor steen”), maar door een revolutionaire productiemethode met hypermoderne machines en heel hoge standaarden. Een bouwmethode die onze firma toelaat om de hoogste kwaliteit te garanderen, bij elk huis te garanderen waar ook op aarde.

Wilt U ook een huis bouwen? Lees dan hier meer over ons uniek bouwsysteem en onze unieke technologie.

Canadees krantenartikel over Belgische Quackels Woningbouw
Krantenartikel van de Gazet Van Antwerpen met krantenkop: "Kontichse bouwfirma bouwt huis in 7,5 uur". Sneller bouwen dan met Quackels Woningbouw is onmogelijk.

2019

De derde (en vierde) generatie doet zijn intrede

Zo een 70 jaar na de start van Quackels heeft ondertussen de tweede generatie van de Quackels-familie het bedrijf in handen en heeft zelfs de 3de (en 4de) generatie hun toetreden gemaakt. Na een lange geschiedenis zijn we blij dat we vooruit kunnen blijven kijken, kunnen blijven innoveren en dat de toekomst verzekerd is. Op naar de volgende 70 jaar! 

2023+

De internationale expansie zet zich voort...

Benieuwd in welke richting onze familie trekt? Volg onze sociale media of onze website om op de hoogte te blijven. 

Contact