Waar kiest u voor?

Sleutel-op-de-deur of niet?

Wat is sleutel-op-de-deur?

Sleutel-op-de-deur, ook wel sleutelklaar of turnkey genoemd, is wanneer een enkele partner het volledige bouwproces voor zich neemt. Deze partner zal heel het project opvolgen van begin tot einde. Op het einde van het proces krijgt u uw sleutel en hoeft u enkel nog te verhuizen. Deze manier van bouwen heeft zo zijn voordelen, maar ook enkele nadelen. Lees er hieronder meer over! 

Sleutel-op-de-deur: De voor- en nadelen

Voordelen van sleutel-op-de-deur

Wanneer u kiest voor een betrouwbare partner kan dit concept heel wat voordelen opleveren. De voordelen van een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf zijn o.a. dat u begeleid wordt doorheen heel het proces, dat het proces een stuk sneller gaat, dat u werkt met een partner met kennis en ervaring van zaken en dat u niet voor onaangename verassingen komt te staan. 

Gemak en zekerheid

Het grootste voordeel van sleutel-op-de-deur bedrijven is het gemak waarmee u kan bouwen (indien u een betrouwbare partner kiest). Alles zal worden begeleid door één bedrijf. Dit bedrijf is uw aanspreekpunt en neemt de hele zaak in handen. U zal dus ook niet op zoek moeten naar allerhande materialen en (onder)aannemers.

De snelheid van een sleutel-op-de-deur

Vaak is deze methode van bouwen veel sneller dan wanneer u kiest om alles zelf op te volgen. Sleutel-op-de-deur bedrijven hebben vaak vaste partners, die de planning van het bouwbedrijf opvolgen. Daarom kan heel het proces gestroomlijnd worden en weet u (normaal gezien) wanneer de oplevering kan plaatsvinden. Maar let toch goed op met deze onderaannemers. Later meer hierover. 

Kennis en ervaring

Goede partners zorgen voor een zorgeloos proces dankzij hun kennis en ervaring. Indien u voor een goed sleutel-op-de-deur bouwbedrijf kiest, heeft u tijdens uw bouwproces geen kopzorgen.

Bouwen wordt waarschijnlijk één van de grootste ondernemingen in uw leven. Een beetje ervaring kan dus zeker geen kwaad. Houd hiermee rekening bij de keuze van uw bouwbedrijf. 

Geen onaangename verassingen

Bij een sleutel-op-de-deur bedrijf zijn er geen onaangename verassingen. Vanaf het begin weet u normaal gezien heel goed waaraan en waaraf. Uw bedrijf zal het proces, de kosten en de risico’s altijd heel goed kunnen toelichten.

Let wel goed op met lastenboeken, want deze kunnen soms voor onaangename verassingen (lees supplementen) zorgen. Meer hierover bij de nadelen. 

Meer weten over de lange geschiedenis van Quackels Woningbouw? Lees er dan over bij “over ons”Met veel trots tonen we hier het 70 jarig bestaan van ons familiebedrijf. 

Nadelen van een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf

Natuurlijk is ook niet altijd alles rozengeur en maneschijn. Aan elk bouwproces zijn er nadelen verbonden… Maar kiest voor een betrouwbare partner, dan kan u ook deze nadelen vermijden.  

Verkeerde partner(s)

Het ergste wat u zou kunnen overkomen is, kiezen voor een slechte partner. Kies voor iemand met ervaring, iemand waarop u kan vertrouwen. Als u dit doet, zal uw bouwproject tot een goed einde gebracht worden, zonder al te veel kopzorgen. Een verkeerde keuze van partner is waarschijnlijk het ergste dat u kan overkomen. 

Lastenboeken en hun addertjes

Bouwbedrijven werken met lastenboeken. Informeer u goed, zodat u geen onaangename verassingen krijgt. Informeer u goed over de noodzakelijke extra kosten zoals architectenkosten, veiligheidscoordinatoren, EPB-berekenaars, aansluitingen, zonnepanelen, enzovoort.

Maar dit is niet alles… Informeer u zeker ook over onverwachte kosten zoals kosten door weerverlet, vertragingen en andere onvoorziene,  maar mogelijke, kosten. Bij minder betrouwbare sleutel-op-de-deur bouwbedrijven is er niets zo waar als “the devil is in the details”. 

Onderaannemers

Sleutel-op-de-deur bedrijven vragen gewoonlijk een commissie aan hun onderaannemers. Hierdoor heeft niet elke onderaannemer steeds uw belangen voor ogen. Let hier goed mee op, zodat u steeds heel goed weet wat u krijgt en voor welke prijs. 

Informeer ook zeker op voorhand of u al dan niet kan kiezen voor een andere partner. Dit wordt niet altijd toegelaten, logischerwijze als gevolg van de commissie die bouwbedrijven vragen. 

Sleutel-op-de-deur met Quackels Woningbouw

Begeleiding, ervaring en zekerheid

Ons familiebedrijf bestaat al 70 jaar en wordt nu al gerund door de 2de en 3de generatie van Quackelsen. Deze drie generaties, met gezamenlijk enorm veel kennis en ervaring, zorgen voor een zorgeloos proces door een heel goede begeleiding, een razend snel bouwproces en heel veel openheid en transparantie. 

Betrouwbare partners, met evenveel ervaring

Veel mensen die hun vertrouwen aan onze familie geven, geven ook kiezen ook hun vertrouwen aan onze partners. Dit komt voornamelijk omdat vele van onze partners ook al verschillende generaties met ons werken. Aan het begin van onze samenwerking hebben we vier dingen gevraagd, namelijk: tevreden klanten, goede prijzen, transparantie en hoge kwaliteit. 

Geen verplichtingen, wel eerlijk advies

Werkt u toch graag met andere mensen? Dan mag u dat gerust doen. Bij Quackels heeft u geen verplichting. In tegenstelling tot veel andere bedrijven is dit voor ons een evidentie. 

Kiest u voor deze piste? Dan zullen we u nog steeds blijven bijstaan bij een vlot verloop en eerlijk advies.