"Amerikaans Houten huis" bouwen

Bouwen met Quackels Woningbouw

Een Amerikaans "houten" huis bouwen

De aanvraag van deze mensen krijgen we niet alle dagen… De grote droom van deze klanten was om een echt Amerikaans “houten” huis te bouwen. Natuurlijk was dit niet zo evident, maar samen hebben we het gerealiseerd.

Houten huizen in Noord-Amerika

In Noord-Amerika is het merendeel van de woning die gebouwd worden van hout. In veel gevallen gaat het dan over de structuur, maar evengoed de bekleding van de woningen. Iedereen kent de Amerikaanse films waar een moderne cowboy op zijn “porch” zit te genieten van zijn uitzicht. 

Dit beeld hadden ook deze klanten voor ogen. Jammer genoeg waren er geen bouwbedrijven die dit type huizen konden bouwen. Logisch aangezien onze bouwcultuur zo anders is dan die van Amerika.

Quackels Woningbouw in Noord-Amerika

De eerste woningen die onze familie bouwde in Amerika staan er ondertussen al minstens 30 jaar. Vanuit onze productie in Antwerpen sturen we onze muren met de muren in containers op een schip, en daarna op de vrachtwagen of de trein, naar de werven in Noord-Amerika. 

Niet zo eenvoudig… Daarom dat Quackels Woningbouw vermoedelijk het enige Belgische bouwbedrijf is dat al woning heeft gebouwd in Noord-Amerika. Om die reden kwamen deze mensen ook bij ons terecht.

 

Ook de toekomst ziet er mooi uit. Onze expansie naar Noord-Amerika zet zich kortelings voort. Hierover meer in de toekomst. Nu al meer lezen over één van de meest gewaagde ondernemingen in Amerika die we hebben gedaan? Lees er dan meer over bij onze geschiedenis.

De bouw van dit houten huis in België

Onderzoek en ontwikkeling

Natuurlijk is er een groot verschil tussen een huis met stenen als bekleding en een huis met hout als bekleding. Daarom is er een serieus onderzoek voorafgegaan aan de bouw van deze woning. Onder leiding van Marc Quackels heeft ons onderzoeksteam de beste methode onderzocht om dit Amerikaanse houten huis te bouwen. Het belangrijkste hierbij was het behoud van de kwaliteit van de woning, maar met de speciale look. 

Het gebruikte materiaal

Uiteindelijk kozen deze mensen voor een materiaal dat geen onderhoud vergde. de “houten” façade moet niet onderhouden worden en zal zijn propere look behouden. Men koos hier voor een kunststof die oogde zoals echt hout. Het voordeel spreekt voor zich… 

Prefabmuren van Amerikaans houten huis in onze "wallstreet".

Dezelfde kwaliteit als gewoonlijk

Dankzij onze industriële productie is het eindresultaat altijd hetzelfde… Aan de kwaliteit van een Quackels woning kunnen en willen we niet raken. Ook deze woning had een enorm goede EPB score. Maar vooral… Ook deze klanten zitten nu in hun warm, energiezuinig en onderhoudsvrij huis. 

Prefabmuren van Amerikaans houten huis klaar om naar de werf te transporteren

Het eindresultaat van dit Amerikaans "houten" huis

Het eindresultaat spreekt voor zich. De droom van deze klanten is uitgekomen… Enkel de houten porch moet nog gebouwd worden. Maar dit is een projectje dat de klant zelf in handen heeft genomen. 

Meer lezen over onze Amerikaanse Bouwstijl?

Neem dan hier een kijkje!

Amerikaans Huis in echte "Long-Island" stijl

Voorbeelden van Amerikaanse Woningen

De verschillende Amerikaanse bouwstijlen

Tweede verblijf in Luxemburg

Contact