De verschillende keuzes van de

Amerikaanse bouwstijl

Amerikaanse huizen hebben gewoonlijk een klassieke vorm, met 1 of 2 verdiepen en een puntdak. Bij het bouwen in Amerikaanse stijl wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals steen, baksteen en hout. Gewoonlijk ook een combinatie van de drie. Het uitzicht van deze woningen is vaak erg symmetrisch (maar niet altijd), waarbij er een grote deur centraal in de voorgevel geplaatst wordt. De inkom wordt meestal aangekleed met pilaren en een afdak en vaak worden Amerikaanse woningen ook afgewerkt met een houten terras dat voor/rondom de woning wordt gebouwd.

De verschillende types van de Amerikaanse bouwstijl

Het Amerikaans landschap wordt getypeerd door heel wat verschillende Amerikaanse bouwstijlen. Zo heeft men er onder andere de typische Long Island-stijl, de grote excentrieke Amerikaanse villa’s, de kleinere one-family homes, woningen met oosterse tinten, moderne Amerikaanse villa’s en natuurlijk ook de typische Amerikaanse bouwstijl van Quackels. 

1. Amerikaanse Long Island-stijl

Deze stijl wordt vaak gekenmerkt door de houten bekleding op de buitengevels, de kleinhouten in de ramen en de witte accenten op de woning en rond de ramen. Rond dit type woningen vindt men ook vaak een typische porch (houten terras) terug om te genieten van de voorbijkomende mensen of ondergaande zon. De verdere afwerking, van onder andere, de typische porch moet bij deze woning nog gebeuren. 

2. Villa's in Amerikaanse bouwstijl

Heeft u de kans om te bouwen met een grote oprit? Dan kan u zeker ook een Amerikaanse bouwstijl nastreven. Vaak worden Amerikaans villa’s aangekleed met een grote inkom, elektrische poort en een mooie oprit. Een klein afdak om onder te wachten, veel symmetrie en een aanpalende garage worden vaak mee gebouwd. 

Klassieke villa gebouwd met prefab elementen

3. Typische Amerikaanse bouwstijl van Quackels Woningbouw

Mensen die Quackels kennen kennen ongetwijfeld onze typische Amerikaanse bouwstijl. Na jaren ervaring in Amerika en Canada vonden we het maar logisch om de Noord-Amerikaanse stijlen ook in Europa aan te bieden. Om dit te doen hebben we natuurlijk onze eigen toetsen toegevoegd. Deze woningen hebben vaak het typische afdak, symmetrie (maar niet altijd) en kleinhouten in de ramen. Bij onze eigen Amerikaanse bouwstijl voegende we hier nog witte hoekstenen, moluren en accenten in natuursteen toe. 

Huis in Amerikaanse bouwstijl gebouwd door Quackels Woningbouw

4. "One-family homes" in Amerikaanse bouwstijl

Kleinere, gezellige one family homes typeren het Amerikaanse landschap. De suburbs staan er vol van. . Natuurlijk bouwt Quackels ook dit type woningen. Deze woningen worden meestal gebouwd met normale bakstenen. Naast bakstenen wordt bij deze woning ook vaak hout gebruikt. In dit geval wordt het gebruik van hout echter meestal beperkt tot kleine details. Op die manier kan ook het onderhoud beperkt worden. 

Deze foto werd trouwens genomen in Amerika. Bovenstaande woning werd meer dan 30 jaar geleden gebouwd in Boston. Gelukkig kunnen onze woningen tegen de kille Amerikaanse winters :). Meer weten over onze geschiedenis? Lees er dan hier alles over. 

Ondergesneeuwde Quackels woning in Amerikaanse bouwstijl

5. Amerikaanse woningen met Oosterse/Indische tinten

Deze woning werd gebouwd door een Indische familie uit Antwerpen. Zij wilden graag een Amerikaanse stijl, met Oosterse/Indische tinten. Op deze manier kwamen we samen tot deze stijl. Ook in Canada hebben we dergelijke woningen al gebouwd. Deze stijl kan dus zeker niet ontbreken in de lijst van (Noord-)Amerikaanse bouwstijlen :). 

Gele prefabwoning in Amerikaanse bouwstijl gebouwd door bouwbedrijf Quackels Woningbouw

6. Moderne Amerikaanse bouwstijlen

Uiteraard worden er in Amerika ook heel wat moderne woningen gebouwd. Deze zijn uiteraard heel divers en zijn moeilijk te definiëren. Niet alleen in Amerika, maar ook in de rest van de wereld, kiest men meestal voor een plat dak, grote ramen en verschillende materialen aan de buitenkant. Hieronder is slechts één voorbeeld van onze moderne woningen. Meer voorbeelden kan u hier vinden. 

Render van kubistische prefabwoning, met plat dak, gebouwd met prefab elementen van Quackels Woningbouw

7. Variaties/combinaties van Amerikaanse stijlen

Vaak worden de verschillende stijlen ook gecombineerd. In bovenstaande foto ziet u drie verschillende Amerikaanse stijlen die elementen van verschillende van de bovenstaande stijlen bevatten. Zoekt u iets specifieks? Dan kunnen we natuurlijk ook uw eigen stijl toevoegen. 

Drie grote huizen in Noord-Amerikaans stijl

Wilt u ook graag in een Amerikaanse bouwstijl bouwen?

Onze familie staat klaar om samen u woning te ontwikkelen. Samen kijken we naar de plannen, de look, de feel, de grootte, de materialen en de uitstraling. Iedereen vindt zijn/haar “goesting” bij Quackels. Vindt u niet meteen wat u zoekt? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. 

Contact