Stijgende energieprijzen (revisie 2023)

Zijn geen probleem wanneer u een kwalitatieve woning heeft (S-peil)

Stijgende energieprijzen

Stijgende energieprijzen hebben in 2022 alleen al gezorgd voor een stijging van de energierekening met gemiddeld 300 à 400 euro per jaar, schrijft www.isolatie-info.be. Daarenboven ziet het ernaar uit dat de stijging van de energieprijzen nog lang niet gedaan is.

De oplossing voor de stijgende energieprijzen? Die lijkt ook nog veraf. Op dit moment is symptoombestrijding de enige mogelijke oplossing voor veel mensen. U kan op zoek gaan naar een andere leverancier of u kan hopen op een lastenverlaging van de overheid. U zou zelfs kunnen overwegen om uw woning beter te isoleren. Al kan de vraag gesteld worden of dit wel realistisch is wanneer de prijzen van goederen al zo hoog is (lees hier meer over de huidige inflatie die op het hoogste punt staat sinds 2008).

Het ontstaan van het probleem

Al lange tijd ligt de hoofdfocus van zowel de overheid, als de meeste bouwbedrijven op de installatie van dure, nieuwe, (al dan niet) groene technologieën. Hoe meer u investeert in deze technologieën, hoe groter de fiscale voordelen (op korte termijn). Hoe lager het E-peil, “hoe beter de woning”. Bereid u voor op de toekomst door te “investeren” in nieuwe, zogenaamd groene technologie.

De realiteit is nochtans vaak anders. De blinde focus op deze technologieën draagt bij aan de huidige energiecrisis. De vragen die het meest gesteld worden, zijn: Wat voor soort warmtepomp zou ik best installeren, hoeveel zonnepanelen moet ik plaatsen, is een zonneboiler interessant,…? 

De vragen die men zou moeten stellen bij het kopen van een nieuwe woning zijn, in volgorde van belangrijkheid:

  1. Hoe goed is de isolatie in uw woning? 
  2. Hoe luchtdicht is de woning?  
  3. Hoeveel is het energieverbruik ZONDER dure installaties?
  4. En ten slotte: Zijn er bepaalde investeringen, in nieuwe technologieën, waardoor ik een goede woning nog verder kan verbeteren?  

Als de focus verschuift van een kwaliteitsvolle woning, naar een woning met zoveel mogelijk installaties, zijn hoge kosten onvermijdelijk. Deze installaties zijn erg duur en vaak erg afhankelijk van elektriciteit en dus de prijzen van elektriciteit. De vraagt stelt zich dan: is dit de laatste energiecrisis? Het antwoord is heel eenvoudig… Zeker niet.

De echte oplossing tegen stijgende energieprijzen?

Het antwoord op het probleem dat zich vandaag stelt, hoeft niet ver gezocht te worden. Vermijd hoge kosten door te investeren waar het rendeert! Investeer in het S-peil van uw woning! Lees hier meer over dit S-peil. 

Bouw een woning boordevol isolatie, met een enorme luchtdichtheid. Lees dat gerust opnieuw… een woning boordevol isolatie, met een enorme luchtdichtheid. Deze combinatie is uw enige, reële bescherming tegen stijgende energieprijzen. Zorg ervoor dat er in uw woning heel weinig verbruik is en word onafhankelijk van dure energieprijzen.  

Sinds het ontstaan van Quackels ligt de focus van onze familie op het bouwen van hypergeïsoleerde woningen, met onevenaarbare luchtdichtheid (lees hier hoe we zorgen voor een betere luchtdichtheid dan passiefwoningen). Door deze focus hebben heel wat van onze klanten veel minder last van de huidige crisis. Neem gerust contact om hier meer over te weten te komen. 

EPC van bijna energieneutrale woning met E-peil 4

Het resultaat van onze jarenlange focus op kwalitatieve woningen?

Het bovenstaande EPC-certificaat werd behaald door klanten, waarvan hun huis gebouwd werd in 2021, op dezelfde manier als al onze andere woningen.

Het speciale aan deze score? Dit E-peil van 4 (!) werd behaald, ondanks het feit dat deze klanten kozen voor een gasinstallatie en slechts enkele zonnepanelen. Goede E-peilen behalen via dure installaties… Dat is wel heel eenvoudig. Lage E-peilen zonder dure installaties, dankzij een goed systeem, dat is al heel wat moeilijker! 

Het effect voor deze klant? Altijd een warm huis, zonder hoge kosten, onafhankelijk van de hoogte van de prijzen van energie. Wilt u meer weten over de focus van ons bedrijf? Lees er dan hier alles over. 

Installaties voor het verbeteren van een goede woning

Natuurlijk kiest niet elke Quackels klant voor een gasinstallatie. Heel wat mensen kiezen voor nieuwere technologieën. Dweilen met de kraan open gaat echter niets veranderen aan ons klimaat, uw energierekening of het probleem van de stijgende energieprijzen. 

Installaties horen steeds complementair te zijn aan goed geïsoleerde woningen, die enorm luchtdicht zijn. Loop dus zelf ook niet in de val om uw woning met installaties een laag E-peil te geven. Zorg eerst voor kwaliteit en installeer dan!

Wilt u graag meer informatie over onze woningen, de installaties die we meestal installeren of over onze technologie? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact