Energiezuinige woning bouwen?

Dan is Quackels het bouwbedrijf voor u!

Deze woning had een EPC-score van E=-20. Veel lager is haast niet mogelijk. Daarom dat zelfs de energiedeskundige zo verbaasd was.

Een energiezuinige woning bouwen met Quackels Woningbouw

Bij Quackels focussen we ons op de basis van een energiezuinige woning. En nee dit is niet de zonnepanelen, warmtepompen, screens,… De basis van een energiezuinige woning is de bouw van het huis zelf.

Isolatie

Naast isolatie is luchtdichtheid uiteraard ook belangrijk. Hoe zorgt een klassiek bouwbedrijf ervoor dat de warmte (of koude) niet tussen de isolatie, rond de ramen, ronde de deuren, etc. naar buiten glipt? Dat is heel moeilijk. Zeker wanneer men moet rekenen op handenarbeid. Bij Quackels wordt alles machinaal gemaakt. Hierdoor is de luchtdichtheid gegarandeerd. Lees zelf over “Een opmerkelijk resultaat: meting Quackels woning met poort” in dit artikel van Metifix

Luchtdichtheid

Bij Quackels focussen we ons op de basis van een energiezuinige woning. En nee dit is niet de zonnepanelen, warmtepompen, screens,… De basis van een energiezuinige woning is de bouw van het huis zelf.

Energieprestatiecertificaat (EPC) van een energiezuinige woning met E=-20

Drievoudige beglazing

Heel vreemd dat drievoudige beglazing bij de meeste bouwbedrijven nog een optie is. Bij Quackels Woningbouw kiezen we resoluut voor de hoogste kwaliteit… En dat is eraan te zien!

Dubbele beglazing is bij ons bedrijf niet meer aan de orde. Wat voor nut heeft die enorme isolatie en luchtdichtheid als alle koude/warmte verloren gaat door de ramen? Daarom is driedubbele beglazing geen optie meer bij Quackels en al helemaal niet bij het bouwen van een energiezuinige woning.

Een energiezuinige woning bouwen: de installaties

Natuurlijk is het behalen van dit uitzonderlijke EPC ook dankzij de installaties. Bij het bouwen van een energiezuinige woning moet er natuurlijk ook gekeken worden naar de installaties. Maar, ook hier hebben de bewoners van deze woning niet over-geïnstalleerd. Zij kozen voor een lucht-lucht warmtepomp en zonnepanelen. Hiernaast werken we bij Quackels standaard met een D+-ventilatie systeem. Andere speciale installaties? Die waren er niet! 

Het S-peil: Het allerbelangrijkste bij energiezuining bouwen

E-peilen, drievoudige beglazing, veel isolatie en luchtdichtheid zijn allemaal te reduceren naar een S-peil. Dit S-peil is ongelooflijk goed bij Quackels Woningen. Andere bouwbedrijven geraken niet aan onze peilen en daarom is Quackels anders. Wilt u hier meer over lezen? Neem dan zeker eens een kijkje bij “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living”

Contact