Bouwen in Amerkaanse stijl?

Wat kenmerkt de Amerikaanse bouwstijl?

Amerikaanse huizen hebben gewoonlijk een klassieke vorm, met 1 of 2 verdiepen en een puntdak. Bij het bouwen in Amerikaanse stijl wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals natuursteen, baksteen en hout. Gewoonlijk ook een combinatie van de drie. Het uitzicht van deze woningen is vaak erg symmetrisch (maar niet altijd), waarbij er een grote deur centraal in de voorgevel geplaatst wordt. De inkom wordt meestal aangekleed met pilaren en/of een afdak en vaak worden Amerikaanse woningen ook afgewerkt met een houten terras dat voor/rondom de woning wordt gebouwd. 

Kenmerken van de Amerikaanse bouwstijl

Er zijn heel wat verschillende stijlen binnen de Amerikaanse bouwstijl. Wilt u deze verder ontdekken? Neem dan zeker een kijkje bij “Huizen in de Amerikaanse bouwstijl: De 6 verschillende types!”

Symmetrie en balans in het uitzicht

Heel vaak zijn de Amerikaanse woningen erg symmetrisch opgebouwd. Wanneer de indeling dit niet is, zal men steeds voor de nodige balans zorgen. In dit voorbeeld is dit duidelijk ook het geval en zijn de ramen, kleinhouten, deuren, omlijstingen, enz. op een erg gebalanceerde manier aangebracht. De grote, centrale inkomdeur maakt het geheel af.

Verschillende materialen: Houten sidings

De mensen in deze video wilden een echte Long Island-stijl bouwen. Deze landelijke manier van bouwen, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van houten beplanking, is natuurlijk ook geen enkel probleem. 

Samen zochten we naar het juiste materiaal, waarbij de klant zich goed voelde om de Long Island stijl perfect na te bootsen én waarbij wij ons goed voelden om Quackels kwaliteit te garanderen.

Op aanvraag van de klant werd er bij dit huis gekozen voor een onderhoudsvrije kunststof die bestand is tegen onze natste winters. De andere optie is natuurlijk gebruik maken van echt hout.

Het terras en het afdak aan de voorzijde van het gebouw

Om deze Long-Island bouwstijl echt af te maken, werd er nog een echte “Porch” aan de voorzijde van het gebouw voorzien. Na het bouwen ervan kunnen deze klanten vanop hun terras, vanuit hun schommelstoel, genieten van de ondergaande zon.

Inspiratie voor onze Amerikaanse Bouwstijl, uit Amerika

Al 10-tallen jaren is Quackels Woningbouw actief in Canada en Amerika. De eerste Quackels woningen die naar Amerika werden verzonden dateren al van voor 1990. Sindsdien is de bouw in Noord-Amerika en vooral ook in de Amerikaanse stijl nooit gestopt.

Quackels Woningbouw is waarschijnlijk het enige Belgische bouwbedrijf waarvan er in heel Noord-Amerika huizen staan. Daarom zal ook niemand ooit ontkennen dat wij dé specialist zijn op vlak van dit type huizen. Wil je graag meer lezen over onze geschiedenis in Canada, Amerika en andere delen van de wereld? Neem dan eens een kijkje bij onze geschiedenis

Quackels woning in Amerikaanse stijl gebouwd in Boston
Woning in Amerikaanse stijl gebouwd in Amerika

Quackels ging ook in Noord-Amerika niet onopgemerkt voorbij

Quackels zal met veel plezier uw Amerikaanse woning bouwen, maar zal altijd kwaliteit vooropstellen. Onze unieke bouwmethode ging ook in Canada niet onopgemerkt voorbij. De lokale journalisten, bewoners en autoriteiten konden hun ogen niet geloven wanneer onze mannen een gigantische woning op 5 dagen bouwden. Het resultaat van deze inspanning? Een woning in typische Amerikaanse stijl! 

Canadees krantenartikel over Belgische Quackels Woningbouw
Artikel over het unieke, Belgische Quackels Woningbouw in Canada

Meer lezen over onze Amerikaanse Bouwstijl?

Neem dan hier een kijkje!

Amerikaans Huis in echte "Long-Island" stijl

Voorbeelden van Amerikaanse Woningen

De verschillende Amerikaanse bouwstijlen

Tweede verblijf in Luxemburg

Contact