Bouwen in de Ardennen

Een gemak met Quackels Woningbouw

Wilt u ook bouwen in de Ardennen?

Dan raden wij u steeds aan om voor een bouwfirma te kiezen die ervaring heeft in de Ardennen. Een partner die ervaring heeft met dit type van bouw, de soms moeilijke locatie en de lokale wetgeving.

Waarom? Omdat er soms heel wat extra eisen zijn in de Ardennen, die we niet gewoon zijn in Vlaanderen. In de Ardennen is men veel strikter op vlak van de vorm, de inplanting en het gebruik van uw woning. Daarnaast moeten bouwbedrijven ook gebruik maken van specifieke (lokale) materialen om de woning te bouwen. In de typische Ardeense stijl moet men gebruiken maken van leien en Moellons (soms zijn bepaalde bakstenen ook toegestaan). Dit is natuurlijk logisch aangezien men het oorspronkelijk karakter van de Ardennen wilt bewaren. 

Deze strenge normen en vreemde materialen maken het bouwproces natuurlijk niet eenvoudiger. Gelukkig heeft Quackels al jaren ervaring met deze normen en materialen en gaat bouwen in de Ardennen even eenvoudig als elders. Wanneer wij bouwen in de Ardennen loopt alles gestroomlijnd, dankzij ons uniek proces, onze nauwe en persoonlijke opvolging en onze (lokale) partners.

Prefab Ardeens buitenverblijf in Nadrin, Waalse Ardennen

Het proces om te bouwen in de Ardennen met Quackels

Funderingen voor het bouwen in de Ardennen
Fundering - Uitgegraven en gegoten door Quackels mensen

1. De grondwerken en de fundering

Om te starten, zullen onze eigen mannen (of externe partijen indien gewenst) de graafwerken en fundering in handen nemen. Hiervoor maken we steeds zelf de plannen en doen we zelf de nodige berekeningen. Enkel op die manier kunnen we zeker zijn dat alles in orde is. Wanneer we bouwen in de Ardennen, zal alle opvolging door ons gebeuren. Bij Quackels laten we niets aan het toeval over. Uiteraard start dit bij de fundering… De basis van een goed huis! 

2. Productie van de woning

De fundering is gedroogd, de bouwtoelating is ontvangen, alles is overlopen en besproken,… Nu worden de wanden klaargemaakt in onze productiehallen. De draagstructuur, isolatie, gevelstenen, ramen en zelfs de deuren zijn al geplaatst. Onze woningen komen letterlijk sleutel-op-de-deur aan. We zijn klaar om te bouwen in de Ardennen!

Meer weten over onze productie? Lees dan meer bij “Technologie”

Prefab element voor de bouw van een huis in de Ardennen
Productie - Element (van een voorbeeld woning) is klaar om te bouwen in de Ardennen

3. Klaar om te bouwen in de Ardennen

Onze wanden komen aan in de Ardennen en de woning kan gebouwd worden. Op minder dan 2 dagen is heel de woning klaar en is alles beschermd tegen het klimaat. Regen, zon, wind, water, koude, sneeuw of hagel hebben geen kans om onze huizen aan te tasten.

4. De afwerking en installaties

De woning staat er. Nu kunnen de installateurs aan het werk. Gelukkig wordt ook heel dit proces gecoördineerd door Quackels Woningbouw en is er steeds één centraal aanspreekpunt. Bij Quackels laten we niets aan het toeval over. Op die manier kunnen al onze klanten zorgeloos bouwen in de Ardennen. 

Prefab Ardeens buitenverblijf in Nadrin, Waalse Ardennen
Voorgevel van Ardeense woning in Nadrin

5. Het eindresultaat

Op enkele maanden zijn deze mensen kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning. Ondertussen wonen ze erin en genieten ze van hun warme woning, die een S-peil van rond de S20 en een E-peil van E-23 heeft. Wat kan u nog meer wensen? 

Meer foto’s van deze woning? Neem dan zeker eens een kijkje bij de fotoreportage “Vakantiewoning in Luxemburg”

Hoe wilt u ook graag bouwen in de Ardennen?

Kiest u voor een sleutel-op-de-deur oplossing of doet u liever zelf bepaalde zaken?

Bij onze bouwfirma kan u kiezen hoe u in de Ardennen wilt bouwen. Wij kunnen alles voorzien, volgens ons eigen sleutel-op-de-deur principe of u kan zelf de afwerkingen doen. Zelfs een mix van beide is geen probleem. 

Welke stijl van Ardeense woning?

Neem een kijkje bij “Ardeense woningen” om enkele van onze Ardeense realisaties te bekijken. Vind je niet meteen wat je zoekt? Natuurlijk kunnen we ook alles personaliseren naar uw voorkeur. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie 

Meer lezen over Quackels Woningbouw in de Ardennen?

DAt kan hieronder!

Vakantiewoning in Luxemburg

Grondplannen Ardeense woning

Ardeense woning als buitenverblijf

Tweede verblijf in Luxemburg

Contact