Bouwen in de Ardennen

Huis van klant die wilde bouwen in de Ardennen

Wilt u ook bouwen in de Ardennen?

Dan raden wij u steeds aan om met een partner in zee te gaan die ervaring heeft met dit type bouw, de locatie en de lokale wetgeving.

Waarom? Omdat er soms heel wat extra eisen zijn in de Ardennen, die we niet gewoon zijn in Vlaanderen. In de Ardennen is men veel strikter op vlak van de vorm, de inplanting en het gebruik van uw woning. Daarnaast moeten bouwbedrijven ook gebruik maken van specifieke (lokale) materialen om de woning te bouwen. In de typische Ardeense stijl moet men gebruiken maken van leien en Moellons (soms zijn bepaalde bakstenen ook toegestaan). Dit is natuurlijk logisch aangezien men het oorspronkelijk karakter van de Ardennen wilt bewaren. 

Deze strenge normen en vreemde materialen maken het bouwproces natuurlijk niet eenvoudiger. Gelukkig heeft Quackels al jaren ervaring met deze normen en materialen en gaat bouwen in de Ardennen even eenvoudig als elders. Wanneer wij bouwen in de Ardennen loopt alles gestroomlijnd, dankzij ons uniek proces, onze nauwe en persoonlijke opvolging en onze (lokale) partners.

Het proces om te bouwen in de Ardennen met Quackels

De grondwerken en de fundering

Om te starten, zullen onze eigen mannen (of externe partijen indien gewenst) de graafwerken en fundering in handen nemen. Hiervoor maken we steeds zelf de plannen en doen we zelf de nodige berekeningen. Enkel op die manier kunnen we zeker zijn dat alles in orde is. Wanneer we bouwen in de Ardennen, zal alle opvolging door ons gebeuren. Bij Quackels laten we niets aan het toeval over. Uiteraard start dit bij de fundering… De basis van een goed huis! 

Funderingen voor het bouwen in de Ardennen
Fundering - Uitgegraven en gegoten door Quackels mensen

Productie van de woning

De fundering is gedroogd, de bouwtoelating is ontvangen, alles is overlopen en besproken,… Nu worden de wanden klaargemaakt in onze productiehallen. De draagstructuur, isolatie, gevelstenen, ramen en zelfs de deuren zijn al geplaatst. Onze woningen komen letterlijk sleutel-op-de-deur aan. We zijn klaar om te bouwen in de Ardennen!

Prefab element voor de bouw van een huis in de Ardennen
Productie - Element (van een voorbeeld woning) is klaar om te bouwen in de Ardennen

Wil je graag meer weten over hoe onze huizen worden gemaakt? Ontdek het dan via onderstaande link. Hier vindt u alles over onze unieke technologie. 

Klaar om te bouwen in de Ardennen

Onze wanden komen aan in de Ardennen en de woning kan gebouwd worden. Op minder dan 2 dagen is heel de woning klaar en is alles beschermd tegen het klimaat. Regen, zon, wind, water, koude, sneeuw of hagel hebben geen kans om onze huizen aan te tasten.

De woning staat er. Nu kunnen de installateurs aan het werk. Gelukkig wordt ook heel dit proces gecoördineerd door Quackels Woningbouw en is er steeds één centraal aanspreekpunt. Bij Quackels laten we niets aan het toeval over. Op die manier kunnen al onze klanten zorgeloos bouwen in de Ardennen. 

Prefab Ardeens buitenverblijf in Nadrin, Waalse Ardennen
Ardeense woning - Afgewerkt na slechts twee dagen

Hoe wilt u en wat voor soort Ardeense woning wilt u graag bouwen?

Sleutel-op-de-deur of zelf werken?

Bij Quackels kan u kiezen. Wij kunnen alles voorzien, volgens ons eigen sleutel-op-de-deur principe of u kan zelf de afwerkingen doen. Zelfs een mix van beide is geen probleem. 

Welke stijl van Ardeense woning?

Neem een kijkje bij “Ardeense woningen” om enkele van onze Ardeense realisaties te bekijken. Vind je niet meteen wat je zoekt? Natuurlijk kunnen we ook alles personaliseren naar uw voorkeur. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie 

Wilt u meer te weten komen over Quackels Woningbouw?
Lees dan zeker verder:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven