Vakantiewoning bouwen
in Luxemburg

Het initiële idee van deze familie was om een vakantiewoning te bouwen in Luxemburg. Ondertussen is de woning gebouwd, maar heeft het idee al plaatsgemaakt voor iets nieuws… Na enkele maanden besliste deze familie om fulltime te verhuizen naar de Ardennen.

Volledig zelfvoorzienende vakantiewoning bouwen in Luxemburg

Nooit meer afhankelijk zijn van iemand anders bij het verwarmen van uw huis? Dat was ook het doel van de familie S. bij het bouwen van deze woning. Is dat gelukt? Uiteraard!

Dankzij de uitzonderlijke S-peilen van onze Quackels Woningen… 

Voorgevel van Ardeense woning in Nadrin
Zijgevel van typische woning in Ardense bouwstijl

Gezelligheid centraal

Een centraal haardvuur om gezellig rond te zitten tijdens de meest druilerige of koude winterdagen… Is er nog iets gezelliger? 

Maar let op. Dankzij onze uitzonderlijke isolatie en luchtdichtheid (S-peil) is er niet veel nodig om de woning (te) warm te krijgen.

Gezellige ontbijttafel in een warme vakantiewoning gebouwd door Quackels Woningbouw
Uitzicht vanuit vakantiewoning gebouwd door Quackels Woningbouw
Wit ligbad en dubbele lavabo in een badkamer vol natuurlijke kleuren
Badkamer met douche, dubbele lavabo, toilet en ligbad in een recente vakantiewoning
Slaapkamer met uitzicht over de valei van Nadrin
Uitzicht over de valei van nadrin, vlakbij onze vakantiewoning in Luxemburg.

Uitzichten om van te dromen

Wie droomt er niet van wakker worden met een prachtig uitzicht. En dan een ochtendwandeling door de Ardense natuur. 

Waarom is het zo eenvoudig om een Quackels woning zelfvoorzienend te maken?

Een laag S-peil boven een Laag E-peil

Omdat bij Quackels Woningbouw de focus ligt op een kwalitatief product. Dit start ALTIJD bij het behalen van een goed S-peil, een goede buitschil van de woning. Dit is veel belangrijker dan dure installaties om een laag E-peil te bekomen. Jammer genoeg wordt de focus bij klassieke bouwbedrijven maar al te vaak verlegd naar het E-peil (in plaats van het S-peil).

Een slecht S-peil afkopen

Waarom u dan nog nooit van een S-peil heeft gehoord? Omdat de meeste bouwbedrijven geen lage S-peilen kunnen behalen en de overheid toelaat om slechte S-peilen “af te kopen” met een lager E-peil. Met andere woorden: U mag een slechte woning compenseren met extra zonnepanelen (of andere installaties). Maar wat als deze installaties stukgaan? Juist ja… 

Daarom focust u beter op een laag S-peil, dan op een laag E-peil. Het Lage E-peil volgt trouwens automatisch. Deze mensen zullen naar schatting een E-peil van -23 hebben en voor eeuwig warm zitten in hun woning. Want deze woning zal hun installaties lang, heel lang overleven. 

Uw eigen vakantiewoning in Luxemburg (of elders) bouwen?

Dat hoeft helemaal geen moeilijke opgave te zijn. Onze familie bouwt al meer dan 50 jaar in de Ardennen en zorgt voor een volledige ontzorging bij uw project. Wilt u meer lezen over onze lange ervaring in de Ardennen? Lees dan zeker eens dit artikel

Graag al wat meer inspiratie voor uw tweede verblijf in de Ardennen? Neem dan zeker ook eens een kijkje bij onze voorbeeld grondplannen. Hier vindt u onder andere het grondplan van deze Ardeense woning. 

Contact