Hoe snel is snel?

Hoe snel kan je een huis bouwen?

Hoe snel kan je een huis bouwen? Bij de klassieke bouwmethoden zal de bouw van een huis gemiddeld 2 tot 3 jaar duren. Bij iets snellere methodes zoals houtskeletbouw en staalbouw, duurt de bouw 9 maanden tot een jaar. Dankzij het industrieel proces van Quackels Woningbouw, duurt de bouw van een Quackels woning slechts 8 weken. En dit bewijzen we graag. 

Afgewerkte muur om prefab woning te bouwen

Hoe snel kan je een huis bouwen met de klassieke bouwmethode?

Metselen

Bij het metselen van een woning kan de ruwbouw al heel wat tijd in beslag nemen. Zeker als er onvoorziene omstandigheden zich voor doen. Iedereen weet dat de initiële inschatting van een bouwperiode meestal niet uitkomt. Denk maar aan te warm weer, te koud weer, ziekteverlof, kosten van materialen die stijgen,… Deze elementen hebben allemaal een invloed op de hoe snel je een huis kan bouwen.

Wanneer de ruwbouwwerken klaar zijn, volgen natuurlijk nog alle andere werken zoals isoleren, voegen, ramen en deuren plaatsen. Daarna moet er gekapt en geslepen worden om de installaties te installeren. En ton slotte kunnen de afwerkingen gebeuren. Het jammere aan de zaak? Wanneer er 1 ding vertraging oploopt, loopt de rest dit ook op. En de kans hierop is spijtig genoeg erg groot.   

Om bovenstaande redenen zal elk (slim) klassiek bouwbedrijf twee clausules in zijn contract opnemen. Een eerste over het uitlopen van de bouwwerken en de tweede over de stijging van de prijzen. Bij Quackels hebben we alvast geen last van vertragingen of onvoorziene prijsstijgingen.

Houtskeletbouw, staalskeletbouw of betonbouw

Klassiek bouw is niet erg snel. Althans niet in vergelijking met andere methoden. Daarom neigen steeds meer mensen naar snellere bouwmethoden. Maar, hoe snel kan je een huis bouwen met houtskelet of staalskeletbouw? 

In eerste instantie lijkt het bouwproces een stuk korter dan bij klassieke bouwers. En dat is het ook. Hier rekenen de meesten op een doorlooptijd van 6 tot 9 maanden. Natuurlijk is dit onder de voorwaarde dat alles perfect loop! 

Jammer genoeg kampen ook deze bouwmethoden met dezelfde problemen als de klassieke bouwmethoden. Hier gaat de bouw van de woning heel snel. Men bouwt een stalen/houten geraamte, plaats dit vliegensvlug op de werf en op een mum van tijd staat de eerste fase van de woning recht. Jammer genoeg valt dan alles stil. Vanaf dit punt worden de ramen, de deuren, de isolatie en vooral ook de gemetste buitenmuur op een relatief klassieke methode geplaatst. Is het weer niet optimaal? Dan wordt heel de structuur nat of kan u rekenen op fikse vertragingen. 

Meer lezen over de verschillende manieren om snel te bouwen? Neem dan zeker een kijkje bij “Snel Bouwen: De verschillende manieren om snel te bouwen”.

Hoe snel kan je een huis bouwen met Quackels Woningbouw?

Bij Quackels Woningbouw hebben we geen last van de klassieke problemen. Lees hier meer over onze technologie en dit wordt al snel duidelijk. Hierdoor kan de bouw van onze woning veel accurater ingeschat worden en ook een heel stuk ingekort worden. Hoe snel kan je een huis bouwen met Quackels Woningbouw? De gemiddelde doorlooptijd van onze klanten is 8 weken. Iets korter dan 2 maanden. Snel bouwen is dus pas echt snel bouwen… Met Quackels Woningbouw.

Sounds to good to be true? De video hiernaast is van dag 1, dag 2 en dag 3, maar maak gerust een afspraak en we duiden het graag met extra voorbeelden :D! 

Contact