De verschillende manieren om snel te bouwen

Snel bouwen kan op heel wat verschillende manieren. Over het algemeen kan men kiezen voor systeembouw (of prefab), staalbouw, betonbouw en houtbouw. Of u kan kiezen voor het unieke systeem van Quackels Woningbouw. Lees hieronder om de snelste te leren kennen. 

Op de 5de plaats: Betonbouw

Het woord zegt het zelf al… Bij betonbouw werkt men met beton.

Betonbouw wordt voornamelijk gekozen door mensen die een hele kubistische stijl nastreven. Het grootste voordeel betonbouw is dat het materiaal zich heel goed leent om kubistische woningen te bouwen. 

Het grootste nadeel is dat klassieke stijlen iets minder eenvoudig te realiseren zijn en dat deze manier van bouwen vaak iets duurder uitvalt. 

Maar snel, dat is betonbouw zeker. Gewoonlijk zijn dit soort woningen wind- en waterdicht op twee maanden. Na deze twee maanden duurt het natuurlijk nog wel even om de woning af te krijgen. 

Wilt u graag meer weten over het unieke systeem van Quackels? Lees dan verder of neem contact met ons op!

Op de 4de plaats: Staalbouw

Bij staalbouw wordt er een groot stalen geraamte opgebouwd. Rond dit geraamte wordt dan verder gewerkt. Dit frame vormt de basis van het huis.

Staalbouw is een goede methode om kosten van ruwbouw te reduceren tot een minimum. De opbouw ervan duurt niet lang, het materiaal is laag in kosten en de tijd van arbeid wordt stevig gereduceerd; het duurt slechts enkele weken om dit frame op te bouwen.

Nadat dit frame rechtstaat duurt het natuurlijk wel even om de hele woning af te krijgen. Deze afwerking komt overeen met een traditionele manier van bouwen. 

Wilt u graag meer lezen over staalbouw? Via dit handige artikel vindt u alle voor- en nadelen. 

Op de 3de plaats: Systeembouw of prefab

Bij systeembouw of prefab wordt er zoveel mogelijk machinaal geproduceerd. Waarom? Om de kosten van het bouwproces zo laag mogelijk te houden. Het basisprincipe van prefab is: Zo weinig mogelijk arbeid, zoveel mogelijk machinaal. 

Door deze machinale productie kan een groot deel van de woning in de fabriek gemaakt worden, waardoor de totale bouwtijd serieus gereduceerd kan worden. Gewoonlijk duurt het bouwen van een prefab woning tussen de 6 en 12 maanden. Let wel goed op want vaak is er nog een bepaalde droogperiode aan verbonden nadat het huis gebouwd is.

Systeembouw klinkt alvast een snel bouwsysteem, maar is het de snelste? Zeker niet!  

Op de 2de plaats: Houtbouw

Bij houtbouw wordt eenzelfde techniek gebruikt als bij staalbouw. Om kosten te reduceren wordt de ruwbouw vervangen door een ander materiaal, in dit geval hout. 

Bij houtskeletbouw worden er grote houten geraamtes (het woord zegt het zelf: skelet) gemaakt, waarrond daarna op een traditionele manier wordt afgewerkt. Rond de houten stijlen wordt gewoonlijk isolatie aangebracht (op een redelijk traditionele manier) en wordt er een gevelsteen gemetst. 

Omdat bouwen steeds duurder wordt, is het heel logisch dat men ergens wilt besparen. Bij houtskeletbouw gebruikt men een geraamte van hout om de hoge kosten te compenseren en om redelijke prijzen aan te houden. De voordelen spreken voor zich.

De totale bouwtijd van houtskeletbouw ligt gewoonlijk ergens tussen de 6 tot 8 maanden. Maar wilt u nog sneller bouwen? Dan heeft u maar één optie! Onze Quackels familie is heel trots om te kunnen zeggen dat onze huizen veel sneller gebouwd kunnen worden. Meer weten? Lees dan zeker verder. 

Snel bouwen? De enige, echte kampioen is Quackels Woningbouw

Hoe snel is snel bouwen?

Dankzij het unieke bouwsysteem van Quackels Woningbouw bouwt onze familie uw huis op slechts 3 dagen. Na deze 3 dagen zijn er uiteraard nog afwerkingen nodig, maar onze klanten wonen gewoonlijk al na een aantal maanden in hun woning (lees 2 à 3 maanden). 

Hoe dit kan? Door een jarenlange weg van onderzoek en ontwikkeling, verbeteringen en constante kwaliteitscontrole op ons productie proces. Daarnaast zoeken we dagelijks naar de juiste combinatie tussen arbeid en technologie. 

Het resultaat? Een fenomenaal snel bouwproces waar kwaliteit altijd centraal heeft gestaan, staat en blijft staan. Ons systeem en onze familie zijn altijd gefocust op tevreden klanten. Dat is de reden van ons 70 jarig bestaan.

Wilt u meer weten over onze manier van produceren? Lees er dan hier meer over. Wilt u meer weten over onze geschiedenis? Dan kan u erover lezen bij “over ons”

Krantenartikel van de Gazet Van Antwerpen met krantenkop: "Kontichse bouwfirma bouwt huis in 7,5 uur". Sneller bouwen dan met Quackels Woningbouw is onmogelijk.

Meer lezen over Quackels Woningbouw? Dat kan via onderstaande: