De industriële Quackels bouwmethode...

Een echt snelle bouwmethode

De snelste bouwmethoden zijn systeembouw (of prefab), staalbouw, betonbouw, houtskeletbouw en module bouw. Realistisch gezien nemen deze methoden minimaal 6 maanden tot een jaar in beslag. De allersnelste bouwmethode is die van Quackels Woningbouw. Onze methode laat toe om binnen 8 weken te verhuizen. Deze snelheid is onevenaarbaar. 

Snelle bouwmethoden

Bij sommige prefab systemen, en vooral bij betonbouw, zijn er lange droogtijden, waardoor de afwerking van de woning toch redelijk lang kan duren. Gemiddeld kan men hierbij rekenen op meer dan 8-12 maanden, wat natuurlijk nog een heel stuk sneller is dan klassieke bouwmethoden.

Bij andere bouwsystemen, zoals houtskeletbouw of staalbouw, schiet men uit te startblokken en staat op een mum van tijd de “ruwbouw”. Daarna valt de snelheid een stuk terug, doordat men op een traditionele manier de woning verder gaat afwerken. Na de ruwbouw, worden de ramen geplaatst, metst men de gevelsteen, etc. De duurtijd van deze systemen ligt rond de 6 tot 8 maanden. Nog een stukje sneller, maar nog altijd niet de snelste bouwmethode.

Nog andere manieren om snel te bouwen zijn de module woningen. Dit zijn gewoonlijk houtskelet- of staalskeletwoningen, waarbij men op voorhand delen van de modules in elkaar timmert. De snelheid bij deze methode ligt iets hoger dan bij de standaard skeletwoningen aangezien men heel wat keuzes wegneemt om het proces zo te versnellen. Toch komen ze niet in de buurt van de snelste bouwmethode die er is. 

Wilt u meer weten over deze verschillende methoden? Lees er dan alles over in “Snel bouwen: De verschillende manieren om snel te bouwen”. Meer weten over de snelste bouwmethode? Dat leest u hieronder. 

De snelste bouwmethode: Dat is met voorsprong die van Quackels Woningbouw

Hoe lang duurt het om te bouwen? Met de snelste bouwmethode.

Al sinds het begin van ons ontstaan (1949) ligt de focus van Quackels op het bouwen van woningen met de allerhoogste kwaliteit. Dankzij deze focus behalen onze klanten enorm goede E-peilen, S-peilen, isolatiewaarden, etc. (lees hier meer over het resultaat dankzij deze focus).

Dankzij onze focus op automatisatie, mechanisatie en vooral op efficiëntie is naast onze kwaliteit, ook onze snelheid exponentieel de lucht in gegaan. Belangrijk om te vermelden is dat dit het geval is terwijl onze werkelijke focus kwaliteit is.  De snelheid van Quackels is niet te evenaren. De bouw van een woning kan al gebeuren op een termijn van 8 weken. 

De verschillende fases om te bouwen

Fase 1: De omgevingsvergunning en aankleving

De omgevingsvergunning is natuurlijk de eerste stap bij elk bouwproject. Vooraleer het bouwbedrijf mag beginnen moet deze vergunning ontvangen worden. Bij een gewone procedure moet u hiervoor 105 dagen tellen. U kan meer over de omgevingsvergunning lezen op de website van de Stad Gent

Van zodra de omgevingsvergunning volledig ontvangen is, moet u nog 30 dagen een aankleving doen. Het gele papier dat u vaak op gronden kan zien hangen, laat mensen toe om te weten te komen wat er gebouwd zal worden. Via deze aankleving kan men ook protest aan tekenen tegen het project. 

Fase 2: De grondwerken

Na het ontvangen van de omgevingsvergunning, en de aankleving, kunnen we van start gaan. Na de noodzakelijke besprekingen om het finale plan op punt te stellen, beginnen de grondwerken. Tijdens deze grondwerken wordt ook de woning al voorbereid in onze fabriek.

Deze grondwerken hangen natuurlijk af van project tot project. Ook kelders zijn uiteraard geen probleem. Naast de fundering worden natuurlijk ook de andere noodzakelijke elementen voorzien. Ook de septische put, regenwater put, zuiveringsstations,… nemen we mee in handen

Fase 3: De "ruwbouw" op enkele dagen

Na de grondwerken wordt de “ruwbouw” geplaatst. Voor de duidelijkheid gebruiken we dit woord, maar een echte ruwbouw hebben we natuurlijk niet. Onze woningen komen volledig afgewerkt, letterlijk sleutel-op-de-deur, aan op de werf.

Dankzij de voorbereidingen in onze fabriek duurt de bouw van de woning slechts enkele dagen. Natuurlijk is dit wel een beetje afhankelijk van de grootte en complexiteit van de woning. Hoe dan ook wordt na enkele dagen duidelijk dat Quackels de allersnelste bouwmethode heeft. 

Prefabelement van de snelste bouwmethode die bestaat

Fase 4: Installeren van de woning

Na de bouw van de woning zijn er uiteraard nog afwerkingen nodig, zowel binnen als buiten de woning. Het grootste werk is natuurlijk de installaties. Hieronder verstaan we de loodgieterij, elektriciteit, ventilatie, verwarming, vloeren, keuken, badkamers, enzovoort. De opvolging van deze werken gebeurd volledig door Quackels. Op die manier kunnen we de garantie geven dat onze methode de snelste bouwmethode voor iedereen is. De installatie van de woning duurt in het totaal een 5-tal weken.   

Fase 5: Het resultaat van de snelste bouwmethode... Verhuizen en intrekken na 8 weken.

De woning is gemaakt en gebouwd. De installaties zijn geïnstalleerd. Er is geschilderd en de laatste afwerkingen zijn gedaan. Vanaf de start van de bouw tot op dit moment zijn er ongeveer 8 weken voorbij gegaan. Het is tijd om te verhuizen!

Bovendien gaat dankzij onze technologie deze snelheid, in tegenstelling tot bij vele andere snelle bouwmethodes, niet ten koste van de kwaliteit. Onze kwaliteit is steeds gegarandeerd door een gecontroleerde (intern en extern), geteste, machinale productie. Het resultaat hiervan? Klanten die ons mailen dat ze voor hun energie een jaarfactuur (incl. taksen) van 822 euro hadden. Wat wilt u nog meer? :). Dit alles kan lezen in BEN-woning bouwen? Deze klant had een EPC-certificaat van -6! 

Positieve klantenreactie van iemand die in een BEN-woning van Quackels woont

De snelste bouwmethode op Batibouw

Enkele jaren geleden bouwden we een heel huis op Batibouw. Natuurlijk stond de media hier ook van versteld.

Hieronder onze CEO, Marc Quackels, in zijn eigen woorden hoe Quackels de snelste bouwmethode in Belgïe, vermoedelijk Europa en mogelijks zelfs de wereld heeft.