Energieneutraal bouwen

Een BEN-woning

Een BEN-woning bouwen wil zeggen dat u bijna geen energie verbruikt voor uw warm water, verwarming, koeling, verlichting en ventilatie (vlaanderen.be, 2022). In België moet u voldoen aan enkele eisen om van een BEN-woning te spreken, namelijk:

  • E-peil: Lager dan 30
  • En voldoen aan de eisen rond thermische isolatie en netto-energiebehoefte voor verwarming, risico op oververhitting, ventilatie en minimumaandeel van hernieuwbare energie.

Voldoet u aan deze eisen, dan spreekt men in Vlaanderen over een BEN-woning.

Meer weten over BEN-woningen, de voordelen, de nadelen, de wettelijke eisen en hoe u ook een BEN-woning kan bouwen? Lees er alles over in ons artikel “Bijna Energieneutraal Bouwen”.

EPC certificaat van passiefhuis/BEN-woning

Een BEN-woning van Quackels Woningbouw

De reactie van onze klanten

Al jaren bouwt Quackels energie neutrale woningen. Niet omdat de overheid bouwbedrijven verplicht, maar omdat wij onze klanten op de eerste plaats zetten. Wie in een Quackels huis woont, minimaliseert zijn/haar kosten en maximaliseert zijn/haar genot.

Deze klant beaamde deze stelling. Een jaarfactuur van 822 euro? Dat is heel moeilijk te evenaren. En toch lukt dit bij Quackels keer op keer, dankzij een onophoudelijke focus op kwaliteit, isolatie, goede materialen en een industrieel systeem (Lees er meer over bij “Technologie”). 

Positieve klantenreactie van iemand die in een BEN-woning van Quackels woont
Positieve reactie van klant die in BEN-woning van Quackels woont (2020)

Kosten van een BEN-woning

Lage E-peilen, een BEN-woning,… Bij klassieke bouwbedrijven slaagt men hier slechts in door veel en dure installaties te installeren. Bij Quackels focussen we ons eerst op de kwaliteit van de woning en vullen dan aan met installaties. Op die manier bouwen onze klanten een BEN-woning, die zowel in theorie als in de praktijk energieneutraal is. 

Door deze manier van werken betalen onze klanten ook niet meer geld. Elke woning die Quackels bouwt zal een energie neutrale woning zijn. Wilt u graag extra investeren in groene technieken? Dan is dat alleen maar in uw voordeel. Moet u buitengewone kosten maken bij een Quackels woning? Absoluut niet! Een voorbeeld hiervan kan u vinden bij “Bijna Energieneutraal bouwen – Een praktijkvoorbeeld”.

Contact