Een energieneutrale woning bouwen

DAt is niet zo moeilijk als u denkt!

Het bouwen van een (bijna) energieneutrale woning is niet zo moeilijk met Quackels Woningbouw. Deze klanten behaalden met hun woning een E-peil van 4. Niet door dure installaties, maar door een focus op kwaliteit, isolatie en uitzonderlijke luchtdichtheid.

Van deze onophoudelijke focus plukken onze klanten nu de vruchten !

Energieneutrale woning bouwen... Niet door dure installaties

Hoeveel zonnepanelen moet ik installeren om aan de wettelijke E-norm te geraken? Welk type warmtepomp moet ik installeren om korting te krijgen op mijn onroerende voorheffing? Welk type zonnepanelen moet ik installeren en wat is de oriëntatie? Installeer ik best een lucht-lucht warmtepomp? Is een warmtepomp met diepteboring de investering waard? Plaats ik best screens? 

Allemaal vragen die de moeite waard zijn om te stellen, maar zou u niet beter eerst focussen op een goede woning? Bij Quackels bouwt u een woning waarin u, wanneer alles zou uitvallen of kapot zou gaan, altijd lekker warm zit.

Een maatstaf om dit te bekijken, is het S-peil. Dit S-peil kijkt onder andere naar de buitenschil van de woning. Meer informatie over het S-peil vindt u hier. Het S-peil van de woning in dit voorbeeld ligt een stuk onder de S20. Wat een heel goede score is. Meer over hoe we deze scores behalen, leest u bij “Technologie”.

Jammer genoeg ligt de focus bij heel wat mensen (en zeker bouwbedrijven) te weinig op dit S-peil en teveel op dure installaties. Dit is natuurlijk logisch aangezien dure installaties plaatsen een heel eenvoudige oplossing is. De bouw van de woning blijft exact hetzelfde. Er moeten enkel wat extra zonnepanelen bijgelegd worden (bij wijze van spreken). De moeilijk oplossing is natuurlijk zoeken naar een beter bouwsysteem.

Maar wat als al uw installaties kapot zouden gaan of de energiebevoorrading is niet voldoende? Dan zijn onze klanten blij met hun kwaliteitsvolle woning.

Hieronder leest u meer over hoe deze klanten E=4 hebben behaald met hun woning.

EPC van bijna energieneutrale woning met E-peil 4

Wel door een goede woning

Dankzij onze goede S-peilen hebben klanten van Quackels al een voorsprong. Met veel minder installaties kan men bij Quackels een goed E-peil behalen. Het gevolg hiervan? Minder zware investeringen en minder uitgaven, maar toch lekker warm in de winter en koel in de zomer.  

De klanten in Putte installeerden de volgende elementen bij hun woning in Putte:

  • Verwarming op gas 
  • Ventilatie D+ (Standaard in onze woningen)
  • Geen screens
  • Geen warmtepomp
  • Geen zonneboilers
  • Enkele zonnepanelen
  • Heel veel isolatie
  • Drievoudige beglazing (Standaard bij Quackels Woningbouw)
  • Uitzonderlijke luchtdichtheid (Beter dan de passiefnorm)

Natuurlijk zijn er nog factoren die meespelen in het bepalen van het E-peil, maar voor veel mensen is dit (met deze installaties) toch al een ongelooflijk resultaat. Dergelijke lage E-peilen worden gewoonlijk slechts behaald door door een batterij aan zonnepanelen, warmtepompen, screens, enzovoort. Voor Quackels is dit geen ongewoon resultaat.  

Het resultaat van de juiste focus

1. Lagere initiële investering

Bouwen is altijd al een dure onderneming geweest. Door te focussen op de kwaliteit van de woning proberen wij de extra kosten te minimaliseren.

Bij een Quackels woning is de initiële investering die u moet doen om lage E-peilen te behalen een stuk lager dan elders. Ons advies aan al onze klanten is steeds: Over-installeer niet, want dat is niet nodig bij ons!

Wilt u graag echt de energieneutraliteit nastreven? Dan kan dat natuurlijk ook. Ook hier zullen uw investeringen een stuk lager liggen. Zoals u ziet zou onze klant in Putte geen zware investeringen extra moeten doen. 

2. Hoger rendement op termijn

Dankzij onze unieke buitenschil zijn de kosten in een Quackels huis sowieso al lager dan bij traditionele woningen. Deze klant verbruikte maar 30 euro aan verwarming per maand. Klinkt dat weinig? Dat is het ook! Heel weinig. 

Deze lage kosten in combinatie met een lage initiële investering in installaties zorgt dus voor een uitstekend rendement in uw energieneutralen woning… In theorie én in de praktijk! 

3. Korting op onroerende voorheffing (revisie 2023)

Een laatste voordeel van deze focus, is de korting die u kan krijgen op de onroerende voorheffing die u jaarlijks moet betalen. Wanneer uw E-peil laag genoeg is kan u bij nieuwbouw (tot 2023) genieten van een serieuze korting. 

Revisie 2023: De regelgeving is sinds 2023 veranderd. Lees er meer over via  “Korting op Onroerende Voorheffing”.

Contact