Sleutel-op-de-deur in de Ardennen

Voor een zo probleem- en zorgeloos mogelijk bouwproces

Wanneer u een huis wilt bouwen in de Ardennen, kan dit op verschillende manieren. U kan ervoor kiezen om te werken met een architect, die dan de werken zal opvolgen. U kan kiezen voor een sleutel-op-de-deur firma of u kan kiezen om alle werken zelf op te volgen. Dit laatste is natuurlijk niet zo evident wanneer de werf ver van uw eigen woning gelegen is. Daarom kiezen veel mensen voor de andere twee opties. Natuurlijk zijn er ook nog hybride oplossingen mogelijk. Lees er hieronder alles over. 

Sleutel-op-de-deur in de Ardennen

Het grote merendeel van de mensen (die bij ons over de vloer komen althans) kiest voor een sleutel-op-de-deur oplossing in de Ardennen. Bij deze manier van bouwen is er één centraal persoon/bedrijf die alle werken opvolgt. Natuurlijk zijn er heel wat mensen, zoals de architect, de EPB-berekenaar, de veiligheidscoördinator, loodgieters, elektriciens,…, die ook noodzakelijk zijn bij de bouw van woning. Maar, al deze mensen worden gestuurd vanuit uw sleutel-op-de-deur firma.

De voordelen van een sleutel-op-de-deur, in de Ardennen

De voordelen van een sleutel-op-deur in de Ardennen spreken voor zich:

 1. Lagere kostprijs: Een groot deel van het werk van de architect wordt intern gedaan bij Quackels Woningbouw. Gewoonlijk ontwikkelen we de plannen intern (samen met de klant) en sturen we ze dan pas op naar de architect. Hierdoor kan u heel wat kosten besparen. Deze besparingen worden uiteraard ook doorgetrokken naar de bouw van uw ardeense woning. Ook hier gebeurt de opvolging door Quackels.
 2. Vaste prijzen: Bij Quackels hameren we er steeds op dat onze prijzen vaste prijzen zijn en blijven. Hierin gaan we extreem ver, verder dan andere bouwbedrijven. Quackels is vermoedelijk het enige bouwbedrijf dat hier zo hard op hamert, zelfs in tijden van crisis, oorlog in Oekraïne of andere problemen die naar boven kunnen komen.
 3. Duidelijkheid: U heeft één contactpersoon, die alles opvolgt. U hoeft niet steeds naar de Ardennen te rijden (of digitaal contact op te nemen) en binnenspringen is heel eenvoudig.
 4. Controle: Wanneer mensen met Quackels bouwen in de Ardennen en alles gebeurt onder het toezicht van Quackels, is er veel meer controle. Alle mensen die aan het huis werken, staan onder het toezicht van Quackels Woningbouw. Meer controle is dus haast niet mogelijk. 
 5. Taal: Alle gesprekken worden in uw moedertaal gevoerd. In het geval van Quackels zijn ook de installateurs mensen van Vlaanderen. Deze hoeft u dus ook niet te gaan zoeken. Alle contact met de gemeentes en andere instanties kunnen ook via ons of onze architect gebeuren (die trouwens ook vlot Nederlands spreekt).  
 6. Lokale kennis: Voor elke sleutel-op-de-deur (of andere type bouw) in de Ardennen, werken we samen met lokale architecten. Op die manier hebben we steeds de broodnodige lokale kennis om te zorgen dat de bouwvergunning probleemloos verloopt.
 7. Een halve eeuw ervaring: De eerste woningen van Quackels werden al meer dan een halve eeuw geleden gebouwd. Hierdoor voelen we ons goed in de Ardennen en zijn er niet veel geheimen meer. 
 
Heeft u interesse in een beetje geschiedenis? Lees er dan meer over bij “Quackels Woningbouw in de Ardennen – Meer dan 50 jaar ervaring!“. 

De hybride-oplossing van Quackels Woningbouw

Sleutel-op-de-deur in de Ardennen met uw eigen input, eigen werken, eigen partners,...

Natuurlijk worden mensen niet verplicht om te kiezen voor een sleutel-op-de-deur in de Ardennen. Wilt u zelf bepaalde werken uitvoeren, kent u elektriciens/loodgieters/vloerders/…? Werkt u op bepaalde vlakken toch liever samen met lokale mensen? Natuurlijk kan dat ook! Een Sleutel-op-de-deur formule kan in de Ardennen heel handig zijn, maar een hybride oplossing is zeker geen probleem voor ons. Samen vinden we de oplossing die u voor ogen heeft. 

Opvolging door een architect

De voor- en nadelen van het werken met een architect in de Ardennen

Het grootste voordeel van deze manier van werken, is dat u veel vrijheid heeft en dat de architect het huis ontwerpt zoals u het wilt. Hij/zij zal uw feedback op verschillende momenten vragen en het huis naargelang aanpassen. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan deze manier van bouwen verbonden:

 1. Kostprijs: Wanneer men op deze manier werkt, hebben architecten heel veel werk. Voor al dit werk moet er uiteraard betaald worden. De meeste architecten vragen een prijs van 3 tot zelfs 10% van de prijs van de volledige bouw. Deze kosten kunnen dus serieus oplopen. Zeker in de Ardennen waar architecten vaak veel meer werk hebben dan in andere plaatsen in België.
 2. Schatting bouwkost: De architect werkt steeds met een schatting van de kostprijs. De werkelijke kostprijs zal uiteraard pas gekend zijn van zodra er offertes zijn opgevraagd.
 3. Onzekerheid: Door deze schattingen is er veel onzekerheid wanneer men bouwt. Tot op het moment dat de woning er staat, bestaat er geen zekerheid over afwerkingstermijnen, prijzen en kwaliteit.   
 4. Duurtijd: Heel veel architecten hebben heel veel werk. Daarom kan het in sommige gevallen iets langer duren om de plannen uit te tekenen. Dit proces zal in veel gevallen enkele maanden in beslag nemen. Na de plannen moeten er heel wat verschillende partijen aangeschreven worden om de prijzen te verzamelen. Deze prijzen moeten vergeleken worden en dan pas kan de bouw beginnen. Ook dit onderdeel neemt gewoonlijk nog wat maanden in beslag. 
 5. Opvolging: De architect doet de opvolging van de werf, maar hoe vaak kan een architect al zijn werven bezoeken? Dagelijks, wekelijks, enkele keren over het hele bouwproces? De vraag blijft dan: kan een architect voldoende aanwezig zijn om alle fouten tijdig op te sporen? Met de beste wil van de wereld is dit natuurlijk niet eenvoudig.

Zelf opvolgen van uw bouw in de Ardennen

In plaats van te kiezen voor een sleutel-op-de-deur in de Ardennen of voor de opvolging van een architect, kan u er natuurlijk ook voor kiezen om de bouwwerken zelf op te volgen. In dit geval zal u een architect moeten aanspreken om de plannen te tekenen en in te dienen, maar hierna stopt zijn/haar werk. Vanaf dan kan u de bouwwerken zelf doen of laten doen. De nadelen, zeker in de Ardennen, spreken uiteraard voor zich. Niet iedereen heeft de tijd of de kennis om dit werk zelf te doen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er veel kosten bespaard kunnen worden. Heeft u voldoende tijd en kennis om de werf zelf op te volgen? Dan is dit een goede oplossing voor u.

Op zoek naar een bedrijf om uw sleutel-op-de-deur in de Ardennen te bouwen? Heeft u al bouwplannen of start u toch liever vanaf het begin? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen zoeken we de geschikte oplossing voor u!