Prefab: Gecontroleerde kwaliteit, duidelijke prijzen en verhuizen in minder dan 2 maanden!

Prefab woning van bouwfirma Quackels Woningbouw

Wat is een prefab woning?

Prefab komt van het franse woord “préfabriqué” en staat voor woningen die geheel of gedeeltelijk klaargemaakt zijn in de atelier van een bedrijf. De afwerkingsgraad van de prefabwoningen kan variëren. De meeste bedrijven bereiden de basis voor en werken de woning vervolgens ter plekke, op traditionele manier, verder af. Het grootste voordeel van prefab is de snelheid. Als er aandacht besteed wordt aan de kwaliteit, zijn er echter nog heel wat andere voordelen.

De voordelen van prefab

Bij prefab woningen is er veel meer controle dan bij klassieke bouwers. De woningen of een deel ervan worden in gecontroleerde omgevingen gemaakt. Zelfs wanneer slechts een deel van de ruwbouw/woning prefab wordt gemaakt is er veel meer controle dan bij een klassieke woning. Ook externe elementen hebben veel minder invloed. Daarnaast is de bouwtijd een stuk korter en zijn betere prijzen niet uitgesloten. 

Ondanks al deze voordelen spreken we bij Quackels Woningbouw over onze industriële bouwmethode, in plaats over prefab. Onze visie is veel meer gericht op controle, zekerheid en kwaliteit, in plaats van lage prijzen en snelheid (al zijn we hier waarschijnlijk ook niet op te verslaan). Dankzij deze onophoudelijke focus spreken onze voordelen voor zich. Lees hieronder meer. 

De voordelen van Quackels Woningbouw

Bij Quackels Woningbouw gaat de afwerking veel verder dan bij andere bedrijven. Bij ons bedrijf worden de muren volledig afgewerkt in onze fabriek. De ramen, deuren, dorpels, voegen, isolatie, gevelstenen,… zijn allemaal al voorzien. Kortom, de muur is volledig klaar

Daarbovenop komen de muren, behalve in uitzonderlijke gevallen, in één groot stuk aan. De kans op lekken, luchtdichtheidsproblemen, koudebruggen en andere andere risico’s die bovenkomen bij naden, wordt exponentieel verlaagd. Bedrijven met veel kleine componenten nemen uiteraard veel meer risico’s. 

Deze manier van werken vergroot de gewoonlijke prefabvoordelen een heel stuk en biedt voordelen die andere prefab bouwers niet kunnen bieden:

1. Kwaliteit en ultieme controle

Onverwacht hoge kwaliteit: Met veel gemak voldoet Quackels aan de Belgische normen. Daarboven voldoen we ook aan de veel zwaardere Duitse, Oostenrijkse, Canadese en Amerikaanse normen. 

Ultieme kwaliteitscontrole: Bij Quackels worden de woningen op industriële wijze gemaakt. Handenarbeid wordt tot een minimum gereduceerd. De risico’s die hierbij komen kijken dus ook.

2. Dure materialen

Dure materialen in plaats van dure handenarbeid: Bij Quackels investeert u in het materiaal waarin u woont, niet in de handenarbeid van de mensen die de woning bouwen. 

Gekeurde materialen: De verschillende materialen die gebruikt worden om onze huizen te maken worden allen gekeurd. Om die reden kan Quackels heel eenvoudig bouw in België, maar evengoed Duitsland, Amerika, Canada,… Factoren zoals de productiemethode, vochtigheidsgraad, stevigheid, enzovoort worden allemaal gecontroleerd. 

3. Veel hogere snelheid

Wilt u snel bouwen? Sneller dan Quackels gaat niet! Onze klanten kunnen gemiddeld op 8 weken in hun nieuwe woning intrekken. Lees er hier alles over.

4. Goede prijzen en zekerheid

Vaste prijzen: Bij Quackels staan we erop om vanaf het begin een duidelijke, accurate en vaste prijs aan te bieden. Veel bouwbedrijven pretenderen zich, maar nog meer bouwbedrijven doen dit met een dik lastenboek in de hand. Bij Quackels is een prijs vast. 

Goede prijzen: Een bouwproces dat gewoonlijk 2 jaar duurt bij klassieke bouw en 8 maanden bij houtskeletbouw of andere prefabbouwers, duurt bij Quackels slechts 8 weken. Dankzij deze enorme reductie van arbeidsuren en onzekerheden, kunnen wij ook betere prijzen aanbieden.

5. Duurzaam voor de natuur, uw portefeuille en in de tijd

Lage kosten: Dankzij de grote investering in duurzame, kwaliteitsvolle materialen, een industrieel proces, luchtdichtheid en foutloosheid zijn ook de energiefacturen een stuk lager dan bij andere bouwbedrijven. Misschien is dit zelfs nog het grootste voordeel. Lees hier meer over hoe een jaarlijkse energierekening van 822 euro (incl. taksen) niet ongewoon is. 

Ecologisch: Lees meer over onze duurzaamheid en ecologie bij “Duurzaam bouwen”. 

Duurzaam in de tijd: Dankzij onze unieke bouwmethode zijn onze huizen veel duurzamer dan bv. houtskeletbouw of zelfs klassieke woningen. Onze woningen bevatten geen vocht en worden niet aangetast door de elementen (zie: Technologie).

6. Risico op onverwachte kosten

Gecontroleerde omgeving: Dankzij onze gecontroleerde omgeving, industriële productie en nauwgezette planning worden onverwachte kosten vermeden.

Droge en warme of frisse omgeving: Bij Quackels is het risico op weerverlet onbestaand. Onze woningen worden volledig afgewerkt in onze fabriek. Daarboven zitten onze medewerkers fris in de zomer en warm in de winter. Oponthoud is dus volledig uitgesloten.

De voordelen van prefab (industriële bouw) voor onze klanten

De voordelen van ons prefab/industrieel systeem kunnen heel eenvoudig opgesomd worden. Bij Quackels heeft u de garantie op zekerheid, veiligheid en vooral “geen miserie”. De missie van onze familie is om elke bouw zo probleemloos en eenvoudig mogelijk te laten verlopen. In de jungle van de bouwsector zijn we heel blij dat we hier keer op keer in slagen. En de bewijzen spreken voor zich… Al meer dan 73 jaar ervaring en duizenden tevreden klanten die enkel met ons zouden bouwen en Quackels Woningbouw aan iedereen aanraden. Lees dat, in onderstaande brief van 1998, zelf maar. 

Reactie van een tevreden klant van 1998 op een nieuwbouw van Quackels Woningbouw

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven