Een prefab woning bouwen

DAt gaat heel eenvoudig met Quackels WOningbouw

De verschillende stappen om te bouwen

Een prefab woning bouwen met Quackels Woningbouw gebeurt in 6 simpele stappen:

  1. Klaarmaken bouwperceel: De grondwerken worden gedaan, de putten worden gestoken en de fundering wordt gegoten.
  2. Prefab woning elementen klaarmaken: De muren worden in de fabriek klaargemaakt.  
  3. Afwerking muren: De muren worden afgewerkt. De ramen worden geplaatst, er wordt gevoegd en andere afwerkingen worden gedaan. 
  4. Montage van de prefab woning: Het huis wordt naar de werf gereden, waar het in elkaar wordt gezet. 
  5. Binnen afwerking: Nadat het huis er staat, wordt de binnen afwerking gedaan. De loodgieter, elektricien, keukenbouwer,… installeert alles. 
  6. Oplevering: De woning is gemaakt en gebouwd. De woning kan opgeleverd worden. 
Afgewerkte muur om prefab woning te bouwen

1. Klaarmaken van het bouwperceel

Om te beginnen wordt het bouwperceel klaargemaakt. Dat wil zeggen dat eerst alle grondwerken worden gedaan. Hierbij wordt het perceel ontdaan van bomen, struiken en andere obstructies. Nadat het perceel vrij is gemaakt wordt er gegraven en kunnen de putten geïnstalleerd worden. Nadat dit is gebeurd kan de fundering gegoten worden.

2. Prefab elementen klaarmaken

Terwijl de fundering droogt worden de elementen om de prefab woning te bouwen klaargemaakt. 

Bij Quackels Woningbouw gebeurt dit voor het overgrote deel machinaal in onze fabriek, om de problemen van de klassieke bouwmethoden te vermijden. Welke problemen? Denk maar aan weerverlet, menselijke fouten, lange wachttijden en vertragingen.

Dankzij onze machinale bouwmethode zorgen wij ervoor dat alles perfect verloopt, elke keer opnieuw. Om dit te garanderen hebben we ook dagelijkse interne controle en zelfs externe controles

3. Afwerking van de muren​

De elementen zijn klaar. Nu worden de gevelsteen, de voegen, de ramen en de deuren toegevoegd. Ook dit gebeurt allemaal binnenshuis om altijd controle te behouden en de kwaliteit van onze onze woning te garanderen. 

Prefab woning bouwen: De prefabelementen in de fabriek

4. Montage prefab woning

De afgewerkte muren van de prefab woning zijn letterlijk sleutel-op-de-deur. Op deze manier komen onze woningen aan op de werf. Nu wordt de woning gebouwd/gemonteerd. Dit duurt bij Quackels gemiddeld 2/3/4 dagen, afhankelijke van de grootte en complexiteit van de woning. 

5. Binnenafwerking

De woning staat er, de pannen liggen erop, hier en daar zijn er nog wat kleine afwerking gebeurd. Het is tijd voor de binnen afwerking. Onder toezicht van Quackels beginnen verschillende vakmannen te werken. De loodgieter, de elektricien, de vloerder, de keukenbouwer,… doen hun installaties onder het toezicht van Quackels Woningbouw. Op die manier garanderen we dat onze woningen altijd perfect zijn afgewerkt, maar ook tijdig. Uw verhuis kan gepland worden bij de aankoop van uw woning. Zonder deze strenge opvolging zou dit nooit lukken. 

6. Oplevering

Het werk van Quackels zit erop. De oplevering kan gebeuren. Zijn er nog dingen die over het hoofd zijn gezien? Dan lossen we deze op ne bent u klaar voor de verhuis.  

6. Verhuis naar uw nieuwe thuis

De woning is gemaakt, gebouwd en geïnstalleerd. Het werk zit erop. Nu kan u genieten van uw warme, goed geïsoleerde, energiearme en duurzame woning. U bent nu deel van de Quackels familie! 

Meer lezen over de verschillende kwaliteiten van een Quackels huis? Lees er dan hier meer over. Meer lezen over de energieneutraliteit van een Quackels woning? Dat leest u bij “Ben-woning bouwen? Deze klant had een EPC-certificaat van -6!” 

Meer lezen over hoe een Quackels woning u ook op termijn kosten (bij uw energiefacturen) zal besparen? Lees er dan alles over bij “Een nieuwe manier van leven: Low Cost Living”.

Contact