Het stappenplan om een huis te bouwen

Tijdlijn van een Nieuwbouw

De tijdlijn van een nieuwbouw bestaat uit 8 eenvoudige stappen; De bouwgrond, de bespreking van de plannen en prijzen, de bouwgaanvraag en -vergunning, de installaties en afwerkingen, de start van de productie, de bouw van de woning en de oplevering van de woning. Uiteraard kan de tijdlijn van een nieuwbouw variëren en lopen de stappen soms door elkaar, maar om het proces zo zorgeloos mogelijk te maken, staat onze familie altijd klaar.

Stap 1 van de tijdlijn van een Nieuwbouw

De aankoop van de bouwgrond

Natuurlijk begint de tijdlijn van een nieuwbouw met de bouwgrond. Wilt u bouwen? Dan is dit uiteraard een must. Het is ook altijd nuttig om alvast de bouwvoorschriften en opmetingsplannen op te vragen indien deze beschikbaar zijn.

Heb je nog geen grond of zijn de bouwvoorschriften niet beschikbaar? Dan staan we uiteraard ook klaar om meer uitleg te geven over onze manier van bouwen, over grondplannen en over prijzen. Op die manier kan u geïnformeerd op zoek. 

Halfopen bebouwing in het centrum van Aartselaar, Antwerpen

Stap 2: Een cruciale stap voor een zorgeloze nieuwbouw

Bespreking van de plannen en prijzen

De tweede stap van de tijdlijn van een nieuwbouw is het bespreken van onze technieken, het proces en natuurlijk het bekijken van verschillende plannen en de prijzen. 

Samen kunnen we verschillende standaardplannen bekijken. Heeft u al een grondplan laten maken door een architect of heeft u eigen ideeën? Natuurlijk kunnen we deze dan ook bekijken.  

Het grote doel van dit gesprek is om al uw vragen te beantwoorden en u naar huis te sturen met duidelijke en accurate richtlijnen over de prijs van een woning. Op die manier kan u met een gerust gevoel dan ook een bod doen op een grond. 

Stap 3 van de tijdlijn van een Nieuwbouw

De bouwaanvraag en bouwvergunning

Samen ontwikkelen we verder aan uw plan, totdat uw plan en uw budget zijn zoals u ze wilt hebben. Wilt u aanpassingen doen aan uw plan? Natuurlijk kan dat! 

Van zodra uw plan ontwikkeld is en uw prijs is zoals u het wilt, kunnen we verder gaan met de bouwaanvraag. Hier zorgt de architect voor. Heeft u nog geen architect? Dan helpen we u hier natuurlijk ook bij. Op die manier kan u met een gerust hard verder en hoeft u zich geen zorgen te maken over de administratieve zaken. 

De voorbereiding en de aanvraag duren gewoonlijk niet zo heel erg lang. Binnen een paar weken is de bouwaanvraag gewoonlijk ingediend. 

Stap 2 van de tijdlijn om een nieuwbouw te bouwen: plannen en prijzen bespreken

Stap 4: Afwerkingen van uw nieuwbouw

De installaties en andere afwerkingen

De volgende stap in de tijdlijn om tot uw nieuwbouw te komen is het maken van de beslissingen rond de installaties en de andere afwerkingen van uw huis. Op vlak van installaties moeten er uiteraard keuzes gemaakt worden rond de elektriciteit, de loodgieterij, de keuken, de vloeren, enz.

Maar geen zorgen… Dit lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. We staan uiteraard ook hier klaar om u te helpen bij uw beslissingen. Op die manier maakt u een juiste en geïnformeerde keuze. 

Stap 5: De start van uw nieuwbouw woning

De start van de productie

De grond is er, we weten wat er gebouwd kan en mag worden, de andere keuzes zijn gemaakt,… Het is tijd om de productie in gang te zetten. Hiervoor zitten we nog een laatste keer samen om alles te overlopen. Op die manier is alles duidelijk en zijn we zeker dat er geen onzekerheden meer zijn. 

Is alles duidelijk? Dan is het tijd om onze productie te starten. Nu begint het spannende deel! 

Grijze prefab muur klaargemaakt om op 3 dagen een nieuwbouw te bouwen
Prefab muur in de lucht

Stap 6 in de tijdlijn om een nieuwbouw te bouwen

De bouw en inrichting van de woning

Alle materialen worden besteld, het huis wordt geproduceerd en gebouwd en de inrichtingen worden geïnstalleerd. Dit proces is uiteraard hetgeen wat Quackels zo speciaal maakt. Wilt u hier meer over lezen? Neem dan zeker eens een kijkje bij: “Bouwen in sneltempo”.

Stap 7 van de tijdlijn van een Nieuwbouw

De oplevering en de verhuis

De woning staat er. Uiteraard volgt er dan een check of alle werken juist zijn uitgevoerd. deze check noemt men de oplevering, de voorlopige en de definitieve. Is alles in orde? Dan is het tijd voor de verhuis! 

Kwaliteit is één van de kernwaarden van ons bedrijf. Hoe we onze kwaliteit zo hoog kunnen houden kan u hier lezen. 

Nieuwbouwwoning in Lint, gebouwd door quackels Woningbouw
Dit is het resultaat na drie dagen. Nu worden deze woningen nog verder opgevoegd. Zo weet niemand ooit hoe deze woningen gebouwd werden.

Hoe lang duurt dit proces?

De doorlooptijd van de tijdlijn van een nieuwbouw

Bij klassieke bouwbedrijven duurt de tijdlijn van een nieuwbouw gemiddeld 1.5 tot 2 jaar. Er zijn snellere methoden, zoals houtskeletbouw, staalskeletbouw en betonbouw, waar het proces versneld wordt. Bij deze methoden duurt de bouw van een nieuwbouw ergens tussen 9 maanden en 1.5 jaar. Inclusief de bouwtoelating zal men dus gemiddeld tussen 13 maanden en 2 jaar bezig zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van de (weer)omstandigheden, de grootte van de woning, de administraties, enz. 

Bij Quackels Woningbouw wordt het hele bouwproces gewoonlijk afgerond op +-8 weken. Onze industriële processen garanderen dit. Tel hier nog +-4 maanden bij voor de bouwtoelating en een extra maand respijt voor bestellingen en ander oponthoud en dan wordt duidelijk waarom Quackels veruit de snelste bouwmethode heeft. Wilt u meer weten over de verschillende manieren om snel te bouwen? Neem dan zeker eens een kijkje bij “De verschillende manieren om snel te bouwen”

Meer lezen over snel bouwen?

DAt kan hieronder!

Hoe snel kan je bouwen?

De snelste bouwmethode

Tweede verblijf in Luxemburg

Contact