Scandinavisch geïnspireerde, moderne laagbouw

Wie aan Scandinavië denkt, denkt automatisch aan design. Dit is niet anders bij huizen en na een trip door Zweden, kwam deze klant geïnspireerd terug. Hij wilde een unieke, moderne laagbouw bouwen, geïnspireerd door een woning die hij in Zweden had gezien. Hiermee zijn we dan ook aan de slag gegaan.

Houtgebruik in Scandinavië

In Scandinavië wordt er uiteraard heel veel met hout gewerkt. Nagenoeg alle huizen hebben een houten structuur en vaak hebben ze houten bekledingen of worden er houten accenten verwerkt in de gevels. Dat is ook erg logisch want hout zit in het Scandinavische bloed. Het is er ook alom aanwezig. Daarnaast is men over het algemeen veel ecologischer ingesteld, maar helpt hout ook bij het isoleren tijdens de zeer strenge Scandinavische winters. Niemand heeft zin om in een betonnen structuur te zitten wanneer het -20°c wordt.

Houtgebruik bij Quackels Woningbouw

Hout zit ook in het Quackels-bloed. Al zeker meer dan 60 jaar bouwen we huizen met houten structuren en bekledingen (Lees hier meer over onze geschiedenis). Dit was één van de redenen waarom deze klant voor Quackels koos. Wist u trouwens dat veel van ons hout oorspronkelijk van Zweden komt!?

Aangezien hij heel vaak in het buitenland zat was snelheid ook van groot belang. Uiteraard was het dus al snel een echte match met Quackels. Wilt u meer weten over onze technieken? Neem dan zeker ook een kijkje bij “Technologie”.

Afdak afgewerkt met hout van laagbouw in Bornem

Deze moderne laagbouw in Bornem

Zowel het idee, als de ontwikkeling, als de uitvoeringen waren bij dit project nogal uniek…

Een laagbouw met een echt loftgevoel en overdekt terras

In deze laagbouw staan amper muren. Er werd een echt loftgevoel nagestreefd. Enkel de technieken en de Wc zijn afgeschermd. Er was zelfs geen steunpaal nodig om de structuur te ondersteunen.

Om de woning echt af te maken, werd er nog een groot afdak, in dezelfde stijl, voorzien om tijdens de zomer of winter te kunnen genieten van de tuin.

Volledig zwart, met veel ramen en houten accenten

De buitenzijde is volledig zwart afgewerkt. Niet enkel de ramen en de deuren, maar zelfs de muren zijn zwart. Unieke laagbouw?

Naast de zwarte muren is het grootste deel van de woning in glas en zijn er hier en daar nog extra houten accenten om het geheel af te maken.

De garage in dezelfde stijl

De garage werd als eerste gebouwd… Maar, toen de klant bij het bouwen van het huis op zijn werf kwam, besloot hij dat hi jde garagepoort toch liever aan de andere kant had.  Gelukkig is dit niet zo een groot probleem bij Quackels. We hebben de garage in dit geval letterlijk weer uit elkaar gehaald en omgekeerd in elkaar gezet. Uniek was dit project dus enigszins wel :).

Meer beelden van deze moderne laagbouw

Dit project werd kortelings gebouwd. De afwerking is volop bezig. Volg onze site, sociale media, enzovoort om het verdere verloop in het oog te houden

Moderne laagbouw gebouwd in Bornem met zwarte bekleding en zwarte ramen
Overdekt terras van moderne, zwarte laagbouw in Bornem
Contact