Nieuwbouw in de Ardennen

Een vakantiehuis bouwen in de Ardennen?

Vakantiehuis "Maison de Quarreux" in de Ardennen

Deze mensen kozen voor het bouwen van hun vakantiehuis (B&B) voor Quackels Woningbouw. Waarom? Omwille van de kwaliteit, de snelheid, de prijs, maar vooral de zekerheid en eenvoud. Het resultaat? Een woning die na enkele maanden helemaal is afgewerkt en verhuurklaar is. 

Zijn jullie op zoek naar een leuke overnachting in de Ardennen? “Maison de Quarreux is een luxueuze vakantiewoning in de provincie Luik, gemeente Aywaille-Remouchamps. De woning is voorzien van alle luxe en comfort.” Op de eerste verdieping zijn er 4 tweepersoonskamers en 2 badkamers. Helemaal bovenaan is er nog een kamer met 4 enkele bedden en een extra speelkamer. Zelfs de grootste families kunnen dus genieten van Maison de Quarreux. 

Wilt u meer informatie of een bezoekje inplannen? Neem dan hier een kijkje. 

50+ jaar ervaring met bouwen in de Ardennen

Een betrouwbare en ervaren partner om een vakantiehuis mee te bouwen

De 50+ jaar ervaring van Quackels Woningbouw

Quackels Woningbouw bouwt al meer dan 50 jaar in de Ardennen. Dankzij deze ervaring hebben we de nodige kennis om te zorgen voor een probleemloos bouwproces. Dit is ook broodnodig, want de bouwvoorschriften in de Ardennen zijn niet altijd even soepel als in andere delen van ons land. 

De werking van Quackels Woningbouw

Bij Quackels Woningbouw proberen we steeds te zorgen voor een totale ontzorging tijdens het bouwproces. Uw vakantiehuis in de Ardennen bouwen, moet een zorgeloos proces zijn. Daarom volgen we alles van begin tot einde op… Indien u dit wilt natuurlijk. Werkt u liever bepaalde zaken zelf af of doet u ze liever met lokale partners? Dan kan dat ook. Benieuwd naar hoe de bouw van een Ardense woning in zijn werk gaat? Neem dan zeker eens een kijkje bij “Bouwen in de Ardennen” en ontdek ons proces.

De architect en de bouwtoelating

De eerste stap voor het bouwen van een tweede verblijf (of woonst) in de Ardennen, is het ontwerp van de woning. Hierbij moet men extra goed opletten voor de lokale bouwvoorschriften. Deze zijn namelijk niet altijd even soepel als in andere delen van ons land. Dit kan u lezen bij “Ardense bouwstijl realiseren”.  

Van zodra het ontwerp op punt staat, wordt de bouwaanvraag ingediend. Dit doen we steeds met onze lokale partner, aangezien hij perfect op de hoogte is van de lokale wetgeving en gewoontes. Op die manier kan de eerste stap in het bouwen van een vakantiehuis in de Ardennen probleemloos verlopen. 

Productie en bouw van uw vakantiehuis

Bij de klassieke bouw duurt het proces om tot een woning te komen natuurlijk heel lang. Heel wat werfopvolging is hier natuurlijk noodzakelijk om te zorgen dat alles juist verloopt. Dit is op zich al een moeilijke opgave, maar hoe doet u dit als de woning 100’en kilometers verder ligt? 

Bij Quackels Woningbouw is dit alvast niet nodig, dankzij ons industrieel bouwproces. Onze woningen worden afgewerkt naar de werf gestuurd, waardoor opvolging overbodig wordt. Na de bouw van de woning worden ook de andere werken door ons opgevolgd.

Uw eigen tweede verblijf in de Ardennen?

Droomt u ook al van een tweede verblijf in de Ardennen? Maar, waar u niet goed waar u moet starten? Neem dan gerust contact op met ons. Ook wanneer u nog geen grond heeft, helpen we u met veel plezier verder. 

Samen kunnen we dan gronden, regio’s, woningen, grondplannen en prijzen bekijken. Op die manier kan u met een gerust hart een bod doen op uw ideale grond en wordt uw tweede verblijf in de Ardennen misschien wel realiteit. 

Benieuwd naar hoe dit proces in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact met ons op of lees verder over het verhaal van de familie Stamper en het bouwen van hun tweede verblijf in Luxemburg (dat ondertussen hun permanente woonst is geworden).

Tweede verblijf in Luxemburg

Meer lezen over Quackels Woningbouw in de Ardennen?

DAt kan hieronder!

Grondplannen Ardennen

Bouwen in de Ardennen

Ardeense woning als buitenverblijf

Tweede verblijf in Luxemburg

Contact